Cruisereiziger
Eten en drinken

Princess Cruises kondigt samenwerking aan met ‘s werelds beroemdste slager

Princess Cruises is een nieuwe exclusieve samenwerking aangegaan met ‘s werelds beroemdste slager, Dario Cecchini. Onderdeel van deze samenwerking is het debuut van een nieuwe bistro genaamd The Butcher’s Block by Dario, aan boord van het nieuwste vlaggenschip van de rederij Sun Princess, dat in februari 2024 in de vaart komt.

Acht generaties lang doorgegeven van vader op zoon en meer dan 48 jaar ervaring, Cecchini is wereldwijd bekend om zijn slagerij en restaurants in het Toscaanse dorpje Panzano, Italië. Cecchini, die te zien was op Netflix’s populaire “Chef’s Table”, staat bekend om zijn zorg en verantwoordelijkheid voor de dieren en het terugbrengen van respect in het slagersvak door alle stukken vlees te gebruiken. Dat doet hij met de recepten van zijn oma, waar hij als jongen verliefd op werd.


The Butcher’s Block by Dario, gelegen op dek 9 van de Sun Princess, komt tot leven aan een grote gedeelde tafel in familiestijl waar een paradijs voor vleeseters wordt geserveerd. Deze speciale eetervaring belooft perfect bereid rundvlees en biefstuk te grillen, waaronder de kenmerkende stukken van Cecchini.

Daarnaast zal Crown Grill, het bekende steakhouse van de cruisemaatschappij, een menu aanbieden dat is ontworpen door Cecchini. Op het menu staat de felbegeerde “Bistecca Alla Fiorentina”, een typische Florentijnse steak bereid met bot, rechtstreeks afkomstig van de prestigieuze slagerij Antica Macelleria Cecchini in Panzano.

Het culinaire aanbod op de Sun Princess bestaat uit 29 verschillende eet- en drinkgelegenheden. Naast The Butcher’s Block by Dario en Crown Grill bevindt zich aan boord o.a. de eerder aangekondigde specialiteitenrestaurants Kai Sushi, een moderne sushibar, Sabatini’s Italian Trattoria, Umai Teppanyaki, The Catch by Rudi, van de gerenommeerde chef-kok Rudi Sodamin en Horizons, het drie verdiepingen tellende hoofdrestaurant.

Sun Princess wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Italië. Het schip (175.500 brutoton) wordt het grootste in de Princess vloot en zal 4.300 passagiers kunnen vervoeren. In februari 2024 debuteert het met een volledig seizoen cruisen in de Middellandse Zee, gevolgd door Caribische afvaarten vanuit Fort Lauderdale.

Interesse in cruisen met Princess Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!