Cruisereiziger
Reddingsoperatie

Cruiseschip Royal Caribbean evacueert Amerikanen uit Israël

Cruiseschip Rhapsody of the Seas van Royal Caribbean International vertrok maandag vanuit Haifa, op weg naar Cyprus, met aan boord Amerikanen die Israël wilden verlaten. Het cruiseschip voert deze evacuatie uit op verzoek van de Amerikaanse ambassade in Israël.

“Royal Caribbean Group ondersteunt actief het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bij het geassisteerde vertrek van Amerikaanse burgers”, aldus een verklaring van Royal Caribbean.

De ambassade had Amerikanen geïnformeerd dat de reis gebaseerd was op de beschikbare ruimte op het schip, waarvan de cruises vanuit Haifa al waren geannuleerd vanwege de geopolitieke situatie.

De overtocht naar de haven van Limassol duurt naar verwachting ongeveer 10-12 uur. Eten en wifi zijn beschikbaar. Amerikaans consulair personeel is zowel op het schip als in de haven van Limassol op Cyprus beschikbaar om te helpen en informatie te verstrekken over verdere reizen naar de Verenigde Staten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Cruiseschip Royal Caribbean evacueert Amerikanen uit Israël

  • 1) Triest dat mensen in de wereld niet Vreedzaam kunnen leven en elkaar onnodig om allerlei redenen het leven zuur maken.
    2) Goede daad om een cruise schip te gebruiken als “vlucht schip” om letterlijk een veilige haven te bereiken.
    3) Te hopen valt dat mede met zicht op Kerstmis over twee maanden OOK daar, net als elders op de wereld, de Rust en Vrede terug keert en mensen niet onnodig in angst moeten leven !
    4) Ik wens iedereen daar sterkte bij !

Reacties zijn gesloten.