Cruisereiziger
Renovatie

Carnival Freedom keert terug in de vaart met nieuwe look en schoorsteen

Het cruiseschip Carnival Freedom van de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Line is terug in de vaart. Het schip met een capaciteit van 2.980 passagiers ging eerder deze maand voor 16 dagen het droogdok in bij de Navantia scheepswerf in het Spaanse Cadiz. Daarbij werden diverse verbeteringen doorgevoerd waaronder een gloednieuwe schoorsteen en een nieuwe rompschildering in de kenmerkende Carnival-kleuren rood, wit en blauw. Na het droogdok is de Carnival Freedom begonnen aan een 14-daagse trans-Atlantische reis van Barcelona naar haar thuishaven Port Canaveral in Florida.

De bijzondere renovatie was de eerste keer dat de Spaanse scheepswerf de Carnival schoorsteen ontwierp en produceerde. Andere noviteiten aan boord zijn een grotere casino, een nieuwe Heroes Tribute Bar ter ere van militaire veteranen en actieve militairen en een Dreams Studio waar passagiers aandenkens kunnen vastleggen met de hulp van Carnival’s fotografen. Daarnaast zijn ook de hutten en openbare ruimtes op het schip onder handen genomen.


Vanuit Port Canaveral gaat Carnival Freedom 4- en 5-daagse afvaarten aanbieden naar bestemmingen op de Bahama’s, zoals Nassau en Princess Cays, en andere Caribische bestemmingen, waaronder Grand Turk. Nieuwe routes aan boord van Carnival Freedom omvatten Carnival’s aankomende exclusieve bestemming, Celebration Key, als aanloophaven vanaf 2025.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger