Cruisereiziger
Eemstocht

Carnival Jubilee start maandag Eemstocht naar Eemshaven

Het nieuwe cruiseschip Carnival Jubilee van de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Line vertrekt a.s. maandag 30 oktober 2023 vanuit Papenburg voor haar Eemstocht naar de Eemshaven. Aankomst in Nederland staat gepland voor dinsdag 31 oktober 2023 vroeg in de ochtend.  Na de technische en nautische testen zal de Carnival Jubilee weer koers zetten naar de Eemshaven.

De Carnival Jubilee is het eerste cruiseschip dat in Duitsland wordt gebouwd voor Carnival Cruise Line. Binnen de Meyer Group is het tevens het derde schip uit de Excel-klasse: de Finse scheepswerf Meyer Turku leverde in 2020 al de Mardi Gras op, gevolgd door de Carnival Celebration in 2022. Alle drie de schepen zijn uitgerust met emissiearme LNG. Een van de hoogtepunten voor passagiers aan boord is een achtbaan.

<br>

Vooralsnog geldt het volgende tijdschema voor de Eemstocht. Deze kan op het laatste moment worden aangepast, afhankelijk van de weers- en getijdenomstandigheden:

Maandag 30 oktober 2023

Vanaf ca. 09:30 uur – schip in wachtpositie (Papenburg)

ca. 12:00 uur – voorbij de doksluis (Papenburg)

ca. 16:35 uur – voorbij de Friesenbrücke (Weener)

ca. 19.45 uur – passage van de de Jann-Berghaus-brug (Leer)

ca. 23.15 uur – aankomst bij de stuwdam van de Ems (Gandersum)

Dinsdag 31 oktober 2023

ca. 01:30 uur – passage Emssperrwerk

ca. 03:15 uur – voorbij Emden

Carnival Jubilee zal de tocht richting Noordzee wederom achteruit en met ondersteuning van twee sleepboten afleggen. Deze manier van is eerder succesvol gebleken vanwege de betere manoeuvreerbaarheid. De reis van het schip zal opnieuw worden uitgevoerd door het team van de loodsbroederschap Emden. De Emser loodsen voeren de manoeuvres al vele jaren uit. Het team gebruikt de modernste technologie om zich voor te bereiden op een realistische simulatie van de Eemstocht in Wageningen.

Interesse in cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger