Cruisereiziger
Testvaart

Icon of the Seas begonnen aan haar tweede proefvaart

Zondagochtend vroeg is het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, vanaf de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku begonnen aan haar tweede proefvaart. De eerste zeetesten van het eerste schip in de Icon-klasse vonden in juni van dit jaar plaats. In 4 dagen tijd werden toen talrijke technische en nautische testen uitgevoerd. Hierbij werden o.a. de hoofdmotoren, het remsysteem, de besturingen en de geluids- en trillingsniveaus gekeurd.

De nieuwe testen zullen naar verwachting de laatste zijn voor haar oplevering aan Royal Caribbean International. Haar maiden voyage staat gepland in januari 2024. Icon zal het hele jaar door 8-daagse cruises varen vanuit Miami naar het Oostelijke en Westelijke gedeelte van de Caribbean. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s, Cozumel in Mexico, Philipsburg in St. Maarten en Roatan in Honduras.

Wil jij cruisen met het grootste cruiseschip ter wereld? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger