Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

Holland America Line opent restaurant van chef-kok Masaharu Morimoto op Nieuw Amsterdam

Holland America Line bereidt zich voor op de opening van Morimoto By Sea, een nieuwe, exclusieve dinerervaring aan boord van de Nieuw Amsterdam. Het eerste zelfstandige restaurant op zee voor chef-kok Masaharu Morimoto maakt haar debuut tijdens een 8-daagse cruise naar de Caribbean op 16 december 2023. Het restaurant biedt Aziatisch geïnspireerde gerechten en dranken van chef-kok Morimoto, de “Fresh Fish Ambassador” van de cruisemaatschappij. Het menu zal de nadruk leggen op verse visgerechten conform het nieuwe Global Fresh Fish Program van Holland America Line.

Morimoto By Sea bevindt zich naast het Tamarind restaurant op het Observation Deck. Passagiers die dineren in Morimoto By Sea kunnen genieten van een meergangendiner. Op het menu staat naast vis ook een selectie van rundvlees, kip, vegetarisch en veganistisch. Reserveringen maak je via Holland America Line’s Navigator App of aan boord. Het restaurant heeft een toeslag van $55 per persoon, plus een extra fooi van 18%.

“Met gerechten van een gerenommeerde culinaire autoriteit als chef-kok Morimoto in zijn eigen restaurant wordt onze speciale dinerervaring voor passagiers op Nieuw Amsterdam verhoogd,” zegt Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage en Guest services bij Holland America Line. “Het menu toont een symfonie van smaken en de meest verse ingrediënten, en weerspiegelt de hoogste normen van culinaire uitmuntendheid van zowel Holland America Line als chef-kok Morimoto. We zijn verheugd om gasten hier elke avond op Nieuw Amsterdam te verwelkomen.”

Fresh Fish Programma

Het debuut van Morimoto By Sea op de Nieuw Amsterdam volgt op Holland America Line’s recente lancering van haar wereldwijde Fresh Fish Program, dat een Morimoto By Sea pop-up ervaring omvat één keer per cruise op de andere 10 schepen van de vloot in ofwel Pinnacle Grill of Tamarind. De gerechten die worden geserveerd in het restaurant van Chef Morimoto aan boord van de Nieuw Amsterdam, tijdens de pop-up, en alle visgerechten die worden aangeboden op de vloot van Holland America Line zijn afkomstig uit een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord te serveren.

In het restaurant presenteert de rederij ook de exclusieve alcoholische dranken van de chef-kok, waaronder Morimoto Dream Brut Rosé en Morimoto Junmai Daiginjo Sake die de gerechten op het menu aanvullen. Morimoto By Sea is de nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijst van toprestaurants van de chef-kok wereldwijd en zijn eerste op een cruiseschip.

“Het creëren van dit nieuwe restaurant was een nieuwe en spannende ervaring en ik kijk ernaar uit om mijn culinaire passie te delen met gasten aan boord van Nieuw Amsterdam,” zei chef-kok Morimoto. “Morimoto By Sea zal uitzonderlijke smaken en unieke gerechten brengen aan gasten die rond de wereld varen met Holland America Line.”

Wil jij dit nieuwe restaurant zelf ervaren op de Nieuw Amsterdam? Bekijk de mogelijkheden en boek via:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger