Cruisereiziger
Bouw

LNG-brandstoftanks geïnstalleerd op MSC World America

De bouw van MSC World America, de volgende nieuwbouw van MSC Cruises, is halverwege. Onlangs werden brandstoftanks op vloeibaar aardgas (LNG) geïnstalleerd aan boord van het 23e schip van de rederij op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk.

In oktober 2022 is begonnen met de bouw van het derde LNG-schip van MSC Cruises. Het schip komt in april 2025 in de vaart en wordt gestationeerd in de hypermoderne terminal van de rederij in PortMiami, Florida, die na voltooiing de grootste cruiseterminal in Noord-Amerika zal zijn.

 

De andere LNG-aangedreven schepen van MSC Cruises zijn MSC World Europa, dat in december 2022 in de vaart kwam en het zusterschip is van MSC World America, en MSC Euribia dat in juni 2023 in de vaart kwam.

Linden Coppell, VP Sustainability en ESG van MSC Cruises: “LNG is een belangrijke stap voorwaarts in onze ambitie om tegen 2050 een broeikasgasemissie van nul te bereiken en we kijken ernaar uit om voor de eerste keer in de Verenigde Staten een schip te baseren dat op deze brandstof vaart. LNG is een brandstof in transitie en staat op het punt om plaats te maken voor bio-LNG en synthetisch LNG wanneer deze op grote schaal beschikbaar komen als onderdeel van onze reis naar een koolstofarme economie.”

MSC World America vaart tijdens haar eerste seizoen routes van 8 dagen in de Caraïbische Zee. Alle reizen doen Ocean Cay MSC Marine Reserve aan, het privé-eiland van de rederij op de Bahama’s.

Het 22 dekken tellende schip (brutotonnage 215.863) heeft een capaciteit voor 6.762 passagiers en 2.138 bemanningsleden en beschikt over 2.626 hutten. MSC World America bevat 13 restaurants, 20 bars en lounges, zes zwembaden, drie entertainmentlocaties, een 11-dekken hoge droge glijbaan, spa, fitnessruimte, waterpark en een speciale ruimte voor kinderen van alle leeftijden.

Cruises met MSC Cruises zijn boekbaar bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger