Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

MSC Cruises bevestigt bestelling van nog eens twee World-klasse schepen

MSC Cruises heeft maandag de bestelling van twee door vloeibaar aardgas (LNG) aangedreven schepen bij de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique bevestigd. Hiermee zijn de twee World-klasse opties bevestigd als vaste orders met een optie voor een vijfde schip. De twee nieuw bestelde schepen – momenteel aangeduid als “World Class 3 en 4” – zullen in 2026 en 2027 worden opgeleverd.

MSC World Europa en MSC World America zijn al de meest energie-efficiënte schepen in de sector en presteren aanzienlijk beter dan de Energy Efficiency Design Index (EEDI) van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De nieuwe schepen zullen een evolutie zijn van het World-klasse prototype met innovatieve oplossingen om de energie-efficiëntie te maximaliseren, met uitgebreid gebruik van warmteterugwinning en andere technologische oplossingen, waardoor de schepen een nog kleinere ecologische voetafdruk zullen hebben. Bovendien zullen de nieuwe schepen klaar zijn voor een verscheidenheid aan alternatieve brandstoffen, waaronder bio- en synthetisch methaan en groene methanol. De schepen zullen ook worden uitgerust met de volgende generatie dual fuel interne verbrandingsmotoren met verminderde methaanslip.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: “We zijn trots op de voortzetting van ons 20-jarig partnerschap met de Chantiers de l’Atlantique, met wie we al 18 schepen hebben gebouwd en waarvan er nog 19 in aanbouw zijn. De World-klasse is een echt innovatief prototype en samen bouwen we enkele van de meest geavanceerde schepen ter wereld. We zijn vastbesloten om onderzoek te doen naar en te investeren in toekomstige milieutechnologieën zodra deze beschikbaar zijn, om ervoor te zorgen dat we vooruitgang blijven boeken op onze weg naar een koolstofarme economie, met als doel een broeikasgasuitstoot van nul in 2050.”

Laurent Castaing, General Manager van Chantiers de l’Atlantique voegt hieraan toe: “In een moeilijke tijd voor de Europese scheepsbouwindustrie heeft MSC Cruises met deze order haar vertrouwen in onze capaciteiten en vaardigheden getoond. We willen MSC Cruises dan ook bedanken voor het hernieuwde vertrouwen op dit cruciale moment. Bovendien heeft MSC Cruises, dat er altijd naar streeft om de impact van zijn schepen op het milieu snel en aanzienlijk te verminderen, een aanzienlijke kostpremie aanvaard om de energie-efficiëntie van deze nieuwe schepen te verbeteren die, volgens de EEDI-index van de IMO, 50% minder CO2 zullen uitstoten dan de IMO-benchmark van 2008.”

Castaing vervolgt: “We willen ook onze regering bedanken, wiens steun voor ons R&D-beleid om onze schepen groener te maken ons in staat heeft gesteld om aan de verwachtingen van de klant voor deze order te voldoen.”

De nieuwe schepen in de World-klasse zijn uitgerust met plug-in connectiviteit voor walstroom om de koolstofuitstoot in de haven te verminderen, de meest geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen ontworpen in overeenstemming met de IMO, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van afvalbeheer en een uitgebreide reeks energiezuinige apparatuur aan boord om het motorgebruik en de energiebehoeften van hotels te optimaliseren en zo de uitstoot verder terug te dringen.

De twee nieuwe bestellingen zijn afhankelijk van het rondkomen van de financiering, zoals gebruikelijk in de sector.

Interesse in cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger