Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line start verkoop cruiseseizoen Zuid-Amerika en Antarctica 2025-2026

Holland America Line heeft de verkoop gestart van haar cruiseseizoen in Zuid-Amerika en Antarctica in 2025-2026. Passagiers hebben de keuze uit een reeks langere cruises tot 22 dagen. Daarbij kunnen ze een mix van diverse culturen, natuurlijke landschappen en rijk historisch erfgoed inclusief 16 UNESCO werelderfgoedlocaties en UNESCO biosfeerreservaten ervaren.

Van november 2025 tot maart 2026 vaart de Oosterdam tussen San Antonio (Santiago), Chili, en Buenos Aires, Argentinië, of Fort Lauderdale, Florida. De routes bieden mogelijkheden voor reizigers om bijzondere plekken in Zuid-Amerika te zien, zoals de Iguazu watervallen, Machu Picchu en Torres del Paine National Park, samen met de landschappen en wilde dieren van Antarctica.

“Zuid-Amerika is een levendige regio die contrasterende ervaringen biedt binnen één cruise, varend van de tropen naar gletsjers en drukke steden naar enkele van de meest afgelegen plaatsen ter wereld,” zegt Dan Rough, Vice President Revenue Management bij Holland America Line. “Onze middelgrote schepen maken het mogelijk om routes samen te stellen met een spannende verzameling Zuid-Amerikaanse havens; en onze menu’s, verrijking en entertainment aan boord zorgen ervoor dat gasten zich diep verbonden voelen met de plaatsen die ze hebben bezocht.”

 

Hoogtepunten van het Zuid-Amerika en Antarctica seizoen aan boord van de Oosterdam:

14-daagse “South America Passage” cruises tussen San Antonio (Santiago) en Buenos Aires:

 • Passagiers genieten van een overnachting in Buenos Aires aan het begin of einde van elke cruise, waardoor er extra tijd is om bijvoorbeeld een tangoshow bij te wonen en het nachtleven van een van de meest bruisende steden van Zuid-Amerika te ervaren.
 • Havens die worden aangedaan zijn Puerto Montt, Puerto Chacabuco en Punta Arenas in Chili, Ushuaia in Argentinië, Stanley op de Falklandeilanden en Montevideo in Uruguay.
 • Je vaart door de Chileense Fjorden, Straat van Magellan, Beagle en Cockburn Kanalen, Glacier Alley en rond Kaap Hoorn.
 • Vertrek: 4 december 2025, 22 februari en 8 maart 2026.

17-daagse “Panama Canal & Inca Discovery” cruises tussen Fort Lauderdale en San Antonio (Santiago):

 • Twee overnachtingen in Callao (Lima), Peru, geven passagiers extra tijd voor een landtour naar Machu Picchu.
 • Een overland tour naar de Galapagos Eilanden is beschikbaar.
 • Aanlopen in Grand Cayman, Panama, Ecuador, Peru en Chili, met een overnachting in Fuerte Amador, Panama.
 • Een reis tussen de Atlantische en Stille Oceaan met een doortocht door de meren en sluizen van het beroemde Panamakanaal.
 • Vertrek: 17 november 2025 en 22 maart 2026.

22-daagse “South America & Antarctica” cruises tussen San Antonio (Santiago) en Buenos Aires:

 • Een overnachting in Buenos Aires aan het begin of einde van de cruise.
 • Uruguay, Argentinië, Falklandeilanden en Chili worden aangedaan.
 • Vier dagen om de vergezichten van Antarctica te verkennen, begeleid door een naturalist die aan boord komt om pinguïnkolonies en walvissen aan te wijzen.
 • Scenic cruising in de Chileense fjorden, Drake Passage, Beagle Channel en Glacier Alley.
 • Vertrek: 18 december 2025 (feestdagencruise) en 9 en 31 januari 2026.

Collectors’ Voyages combineren Back-to-Back Cruises

De routes “Panama Canal & Inca Discovery” kunnen worden gecombineerd met de cruises “South America Passage” tot een 31-daagse verkenningstocht tussen Fort Lauderdale en Buenos Aires. Door back-to-back afvaarten samen te voegen tot één Collectors’ Voyage kunnen passagiers een verlengde cruisevakantie creëren die verschillende gebieden van Zuid-Amerika bezoekt.

Een overvloed aan UNESCO locaties in Zuid-Amerika

Holland America Line cruises 2025-2026 in Zuid-Amerika bezoeken 16 UNESCO werelderfgoedlocaties en UNESCO biosfeerreservaten. Deze collectie vertegenwoordigt het beste van het menselijk erfgoed en de natuurlijke wereld: Archeologische Site van Oud Panama en Historisch District van Panama, de stad Cusco, Machu Picchu, Nazcalijnen, Historisch Kwartier van de Zeehavenstad Valparaiso, Torres del Paine Nationaal Park, Alberto de Agostini Nationaal Park, Kaap Hoorn, Los Glaciares National Park, Galapagos Eilanden, Chan Chan Archeologische Zone, Argentinië’s Valdes Peninsula, Lima’s Historisch Centrum, historische wijk van de stad Colonia del Sacramento, Iguazu watervallen en Iguazu National Park.

Authentieke ervaringen aan boord en aan wal

Tijdens Zuid-Amerika en Antarctica cruises brengt Holland America Line lokale smaken aan boord. Passagiers genieten van verse, lokale specialiteiten zoals Chileense zalm, gevulde empanadas en wereldberoemde wijnen zoals Malbec, Carménère, Torrontés en meer. Tijdens excursies aan wal kunnen cruisereizigers een inheemse Emberá-stam bezoeken, een echte Chileense huaso (cowboy) ontmoeten, een traditionele Panama-hoed leren maken of genieten van een intiem diner in een Argentijns “restaurant met gesloten deuren”.

Wil jij met de Oosterdam naar Zuid-Amerika en Antarctica? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger