Cruisereiziger
Testvaart

Carnival Jubilee terug in Eemshaven na succesvolle proefvaart

Het nieuwe cruiseschip van Carnival Cruise Line, Carnival Jubilee, is maandagavond conform planning teruggekeerd naar de Eemshaven na haar eerste proefvaart in de Noordzee. De zeetesten duurden meer dan een week waarbij er nog een tussenstop werd gemaakt nabij het Deense Skagen.

Alle nodige technische en nautische testen zijn volgens de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft succesvol volbracht. Tegelijkertijd gingen de werkzaamheden aan het interieur onverminderd verder. “We hebben grote vooruitgang geboekt en ik ben erg trots op het team dat dit mogelijk heeft gemaakt en uitgevoerd heeft”, aldus projectmanager Jürgen Storz van Meyer Werft blij.

Terug op de ligplaats in de Eemshaven wordt nu verder gewerkt aan de voltooiing van het schip. Na de overdracht staat de eerste cruise van de Carnival Jubilee, die wordt aangedreven door LNG, gepland op 23 december vanuit Galveston. Het schip zal cruises van een week maken naar Caribische bestemmingen, waaronder Cozumel en Costa Maya in Mexico en Mahogany Bay (Roatan).

Foto: Meyer Werft

Wil jij cruisen met de nieuwe Carnival Jubilee? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Carnival Jubilee terug in Eemshaven na succesvolle proefvaart

  • De Groningse Eemshaven de eerste “buitenlandse” haven van menig cruiseschip, welke Nederlandse haven kan met trots zeggen dat zij menig nieuw Cruise schip van Duitse makelij heeft mogen verwelkomen, dat kunnen zij alleen maar zeggen in Groningen, want er gaat toch niets boven Groningen …!

    Idee.
    Zou Cruisereiziger niet eens een foto collage kunnen geven van de nieuwe cruiseschepen die de afgelopen 5 jaren de Eemshaven als eerste hebben bezocht voor verdere afwerking en het voorrecht dat men van hieruit de testvaarten kan uitvoeren ?

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger