Cruisereiziger
Overdracht

Cruiseschip Seven Seas Grandeur opgeleverd in Ancona

Maandag is het ultraluxe cruiseschip Seven Seas Grandeur door Fincantieri opgeleverd aan Regent Seven Seas Cruises op de scheepswerf in Ancona. Het is het derde schip uit de Explorer-klasse dat de Italiaanse scheepsbouwer heeft gebouwd voor de rederij.

Net als de zusterschepen Seven Seas Explorer (2016) en Seven Seas Splendor (2020) heeft de Seven Seas Grandeur een brutotonnage van ongeveer 55.500 en een capaciteit van 746 passagiers. Het heeft een van de  de hoogste personeel-passagiers ratio’s in de industrie.

 

Het zesde schip van Regent zal zaterdag haar maiden voyage varen van Triëst naar Barcelona. In haar inaugurele seizoen gaat het 18 reizen maken in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee, evenals twee transatlantische overtochten, allemaal variërend van 7 tot 16 nachten.

Fincantieri zal de komende jaren ook nieuwe cruiseschepen opleveren voor twee andere merken van moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings. Voor Norwegian Cruise Line gaat het om vier schepen uit de Prima-klasse en voor Oceania Cruises om een tweede schip uit de Allura-klasse in 2025, na de oplevering van Vista eerder dit jaar.

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger