Cruisereiziger
BestemmingenCruise van de week

Verrassende Middellandse Zee cruise met Queen Victoria van Cunard

Een rederij die je niet zo vaak tegenkomt in de Middellandse Zee is Cunard. Voor 2024 zal Cunard een heel zomerseizoen in de Middellandse Zee gaan varen! Vanaf begin mei tot en met oktober 2024 cruist de rederij tussen verschillende inschepings- en ontschepingshavens. Wij bekijken deze cruise met Queen Victoria wat meer in detail.

 

Verken de Middellandse Zee met Queen Victoria

Queen Victoria - CunardDe Queen Victoria maakt haar cruises vanuit diverse inschepingshavens: Civitavecchia (voor Rome), Barcelona, Trieste en Istanbul.

Het schip maakt vanuit bovengenoemde steden een cruise van een week, maar door deze cruises achter elkaar te zetten, krijg je mooie langere routes. Dit is zeer populair om te doen.

Vanuit Civitavecchia worden de meeste routes aangeboden, want daar komt de Queen elke twee weken even langs. Barcelona is daarna het meest bezocht en vervolgens eenmaal in de maand Trieste. Istanbul wordt alleen aan het begin en aan het einde van het zomerseizoen bezocht. 

Vanaf Civitavecchia: West-Middellandse Zee cruise

Vanuit Civitavecchia kan je een week cruisen in het westelijk deel van de Middellandse Zee met als eindpunt Barcelona of Trieste. De route naar Barcelona bezoekt onderweg Livorno, Toulon, Palma de Mallorca, en Valencia, met twee zeedagen. Verkrijgbaar vanaf €696 of al vanaf €844 inclusief vlucht!.

Vertrek is ongeveer elke eerste week van de maand: 10 juni, 8 juli, 5 augustus en 9 september.

 

Cruise naar Griekenland en Turkije

Vanaf Civitavecchia naar Trieste bezoek je enkele Griekse eilanden en de parels van de Adriatische Zee: het eiland Kefalonia, het eiland Corfu, Kotor (Montenegro) en Dubrovnik. Vertrek op 27 mei, 24 juni, 22 juli, 19 augustus en 16 september 2024. Deze vind ik zelf erg mooi 🙂 Vanaf €796.

Op 13 mei vertrekt de Queen Victoria op een cruise naar Istanbul – met ontschepingsmogelijkheid. Je ziet onderweg Rhodos en Kusadasi (vanaf €966). Blijf zeker nog op het schip, want met de daaropvolgende twee cruises maak je een fantastische 22-daagse cruise naar Santorini, Mykonos, Kefalonia, Corfu, Kotor, Dubrovnik en eindigend in Trieste (vanaf €2887).  PS de 14-daagse cruise is helaas al uitverkocht.

Bezoek de Eilanden Sardinië, Corsica en Sicilië 

Vanuit Barcelona cruise je ook in een week naar Civitavecchia. Eénmaal kan je van Barcelona naar Istanbul. De rederij heeft echt een route uitgekozen die je niet zo vaak tegenkomt. Je bezoekt namelijk Alghero (op Sardinië), Ajaccio (op Corsica), Messina (op Sicilië) en Napels. Verkrijgbaar vanaf €696 of al vanaf €844 inclusief vlucht!. Vertrekken in elke maand op 17 juni, 15 juli, 12 augustus en 9 september 2024.

Ga je op 30 september? Dan bezoek je Heraklion en het Turkse Kusadasi voordat je in Istanbul arriveert. Omdat dit zo weinig bestemmingen zijn, raad ik je aan om er een 14-daagse cruise van te maken met ook Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon (voor Olympia) die eindigt in Barcelona op 14 oktober. Daarna vaart de Queen terug naar Southampton!

Vanuit Trieste met Queen Victoria  

Het is dat Trieste wat minder handig bereikbaar is, maar de cruises vanuit deze Noord-Italiaanse stad zijn wél mooi. Denk aan mediterrane boulevards met palmbomen waar je langs flaneert. Je gaat vanuit Trieste altijd naar Civitavecchia via Zadar, Split, Valletta en Sorrento. Vanaf €796. 

Vertrek op 3 juni, 1 juli & 29 juli, 26 augustus en 23 september 2024.

Istanbul

In Istanbul kan je twee keer inschepen: eenmaal op 20 mei 2024 en op 7 oktober, met Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon. Bij deze cruises zou ik zeker van te voren een paar dagen in Istanbul verblijven om deze stad te verkennen of deze 8-daagse cruise (vanaf €896) verlengen tot een 15-daagse cruise met Rome, Kefalonia, Corfu, Kotor, Dubrovnik en eindigen in Trieste.

Tip van Miriam!

Persoonlijk vind ik de cruise vanuit Barcelona naar Sardinië, Corsica en Sicilië erg mooi, met daar aansluitend de route naar Trieste (via Kefalonia, Corfu, Kotor en Dubrovnik). Om het helemaal af te maken ga je ook mee terug naar Civitavecchia via Zadar, Split, Malta en Sorrento. 

Een drie weekse route van 22 dagen die je bijvoorbeeld op 17 juni, 15 juli, 12 augustus en 9 september kunt starten. Omdat je drie cruises combineert, cruise je vanaf €3361!

Charmante en toch ontspannen sfeer op Queen Victoria

De Queen Victoria van Cunard is een schip dat in de vloot kwam in 2007. Met plek voor 2014 passagiers, is dit nog één van de inmiddels ‘kleinere’ middelgrote schepen. Er is veel ruimte en aan boord kom je overal de typische Cunard Art Deco stijl tegen wat zorgt voor een bijzonder klassieke sfeer. Alles is aanwezig voor een fijne cruise zoals een spa met hydropool, zwembaden, een bibliotheek, diverse majestueuze restaurants, de danszaal en een zeer sfeervol theater in dezelfde stijl.

Neem zeker een kijkje op de mooiste plekken aan boord van de Queen Victoria. Dit zijn het atrium met prachtige trap en ingelegd houtwerk, een meerlaagse bibliotheek en de spa met heerlijke hydropool. Overal voel je de grandeur van het cruisen van vroeger. Daarbij hoort ook de White Star Service van de rederij waarbij elk personeelslid je verrast met een elegante service die je je nog lang zult herinneren.

Gegevens Queen Victoria:

 In de vaart 2007
 Brutotonnage 90.901
 Lengte en breedte 294 meter lang, 32,3 meter   breed
 Passagiers 2061
 Bemanning 913
 Aantal passagiersdekken 12

Wat draag ik op een gala-avond bij Cunard?

Elke Cunard cruise kent minimaal twee gala-avonden: pak dus je mooiste jurk en kostuum in voor deze cruises, want veel passagiers doen er in volle glorie aan mee.

Wil je kledingtips voor een Cunard cruise? Lees hier alles.

Tip: de Princess en Queens Grill Suites

De hutten op de Queen Victoria zijn zeer verzorgd en goed ingericht. Omdat je met een Britse rederij vaart, zijn er bijvoorbeeld standaard koffie & thee faciliteiten in je hut.

Voor een mooie prijs boek je een Princess of Queens Grill Suite. Je ontvangt dan tal van extra’s zoals een welkomst fles wijn en chocolade, vers fruit en een koffiezet apparaat in de suite. Bovendien mag je gebruik maken van een eigen restaurant, lounge én sfeervol exclusief zonnedek.

 

Offerte aanvragen of boeken?

Richtprijzen voor deze cruises zijn:

  • 8 dagen: binnenhut vanaf €696 / buitenhut vanaf €896 / balkonhut vanaf €996 / suite vanaf €2656.
  • 15 dagen: binnenhut vanaf €1446 / buitenhut vanaf €1796 / balkonhut vanaf €1996 / suite vanaf €4696.
  • 22 dagen: binnenhut vanaf €2887 / buitenhut vanaf €3312 / balkonhut vanaf €3567 / suite vanaf €7052.

Een cruise op de Queen Victoria is boekbaar bij onder andere:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Captain Cruise

 

 

 

Fotos: alle scheepsfoto’s van Cunard

Dit artikel is tot stand gekomen in een niet-betaalde samenwerking met Cunard.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)