Cruisereiziger

Katakolon (Olympia)

Katakolon

Aanlegplaats in Katakolon

Het Griekse Katakolon heeft ruimte voor een klein aantal cruiseschepen. Bij drukte kan het zijn dat je cruise eerst voor anker moet in de baai. De cruiseterminal heeft een kleine winkel met taxfree artikelen.

Afstand naar Katakolon en Olympia

Vanuit de cruiseterminal loop je door het hoofdstraatje van Katakolon. De hoofdattractie van Katakolon is het nabijgelegen Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Naar Olympia is het met de trein ongeveer 50 minuten. Zoek van te voren goed uit of en hoe laat de treinen rijden, er rijden niet heel veel treinen op een dag. Een retourtje is zo’n €10. Wil je minder afhankelijk zijn van de trein? Dan loont het de moeite om een taxi te nemen of op georganiseerde excursie te gaan.

Wat is er te doen in Katakolon?

Katakolon heeft verschillende stranden waar je kunt genieten van de zee. Links afslaand bij de cruiseterminal kom je bij een klein strand uit. Ga je door de hoofdstraat rechts en verder voorbij het station, dan kom je bij een groot strand uit.

Olympia is een redelijk uitgestrekt terrein waar je zeker een uur of anderhalf voor moet uittrekken wil je alles kunnen zien. Een echte stad was Olympia niet, de enige vaste bewoners waren priesters en verder tempelpersoneel, zoals koks, hout- en metaalbewerkers, gidsen om bezoekers rond te leiden. Bezoekers van de spelen, die in de zomer plaats vonden, bivakkeerden in de open lucht; voor officiële gasten was er een speciaal logement. Het meest indrukwekkend is het stadion waar hardgelopen werd. Onder een prachtige boog door kom je het stadion binnen met aan weerszijden gras wallen waar mensen zaten.

Laat je gemakkelijk leiden door Olympia bij deze excursies:

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

Olympia

Kijk welke cruiseschepen naar Katakolon gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Katakolon

Heb je een aanvulling over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Terug naar BestemmingenGriekenland

2 thoughts on “Katakolon (Olympia)

 • Trein rijd niet bijna niet meer, tot helemaal niet.Schijnt er verschillend te zijn.

  Als je het terrein afloopt bij de haven vind je vele busmaatschappijen die je heen en weer brengt naar Olympia, tevens auto huren kan al voor 40 euro net zoals een scooter of ATV.

  Er zijn een paar bussen die je heen en weer brengen, reken op 10 euro retour met een verblijf van 2 tot en met 3 uur in Olympia, deze bussen droppen je vlakbij het oude gedeelte.

  Toegang tot archeologische grond en museum: 12 euro per persoon en 6 euro voor studenten/65+.

  Beantwoorden
 • DEEL 2:

  Afgelopen augustus 2016 is de trein weer deels opgestart omdat er veel problemen met de bussen waren in Olympia.
  Trein heeft geen vast schema en wordt per dag en cruiseschepen bepaald, dus aantal ritten en of hij rijdt.
  Als de trein rijdt dan wordt er veel getoeterd door de trein, kosten 10 euro voor retour en let vooral op de tijden ook terug !!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *