Costa neoRiviera wordt in Genua omgebouwd tot AIDAmira

Costa Group, waaronder AIDA en Costa Cruises vallen, laten de Costa neoRiviera ombouwen tot AIDAmira in Genua. Van 30 oktober tot 28 november 2019 zal de Costa neoRivera voor 50 miljoen euro worden verbouwd en zal ze daarna door het leven gaan als AIDAmira. Scheepswerf San Giorgio del Porto krijgt de eer.  Woensdag werd het contract feestelijk ondertekend door Michael Thamm, CEO van de Costa Group en Carnival Asia en door Ferdinando Garrè, CEO van de scheepswerf San Giorgio del Porto. Meer dan 1000 medewerkers zullen met het schip een maand lang bezig zijn.

De laatste cruise van de Costa neoRiviera is een 12-daagse cruise in de Middellandse Zee die op 29 oktober eindigt in Savona. De volgende dag zal ze direct naar Genua gaan, waar het werk duurt tot 28 november. In Palma de Mallorca krijgt het schip op 29 november haar naamceremonie. De AIDAmira is dan het vierde schip in de vloot van AIDA Cruises die AIDA Selection cruises zal gaan maken. Deze cruises zijn bestemd voor cruisereizigers die graag nieuwe bestemmingen willen ontdekken met langere ligtijden en een intieme atmosfeer aan boord van de kleinere schepen.

Nieuwe faciliteiten

De AIDAmira biedt na de renovatie vijf restaurants en zeven bars aan boord aan. Van de ongeveer 700 hutten hebben er 125 een balkon of een eigen zonnedek. Wellness- en sportfaciliteiten zijn beschikbaar op 1100 vierkante meter, bijvoorbeeld in de Wellness Suite, in de Finse sauna, aromasauna en stoombad en tot 30 verschillende fitness- en ontspanningslessen per week.

Na een vierdaagse ‘inauguratie’ cruise vaart de AIDAmira naar Zuid-Afrika. Daar zal ze 14-daagse cruises doen vanuit Kaapstad. Vanaf mei 2020 keert ze terug naar de Middellandse Zee waar ze afwisselend twee verschillende 8-daagse ontdekkingscruises zal maken vanuit Corfoe naar Athene, Santorini, Kreta en Brindisi ofwel naar Malta, Catania, Crotone, Olympia en Kefalonia. Deze kunnen uiteraard met elkaar gecombineerd worden tot een twee weekse cruise.

 

Cruises met de AIDAmira van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.