Cruisereiziger

Corfu

Aanlegplaats op Corfu

De haven (Neo Limani – nieuwe haven) voor cruiseschepen ligt een klein eindje buiten Corfu-stad. Er is een cruise terminal gebouw op Corfu (ook wel Korfoe) met gratis wifi en een tax-free winkel. Er staan buiten het terminal gebouw taxi’s en er rijden lokale bussen vanaf de parkeerplaats naar onder andere Corfu-stad. Ferry verbindingen vertrekken ook vanuit dezelfde haven. Corfu wordt in het Grieks Kerkyra genoemd. De hoofdstad van het eiland heet ook Kerkyra.

Afstand van cruise terminal naar stad

De afstand naar het centrum van Kerkyra is ongeveer 3 kilometer. Lopend doe je er langs het water ongeveer een half uur over. De lokale blauwe bus (nr 16) brengt je tot aan een groot plein nabij het centrum. Een enkeltje kost 1,50 euro per persoon (2014).

 • De halte van de lokale bus ligt op het grote parkeerterrein links naast de cruiseterminal.
 • Taxi’s (max. 10 euro naar Corfu-stad) staan ook opgesteld op de grote parkeerplaats.
 • Shuttlebussen worden aangeboden door de cruisemaatschappij, soms tegen een kleine vergoeding.

4 Corfu

Wat is er te zien in Corfu?

Corfu stad is lopend goed te verkennen. Interessant zijn twee Venetiaanse forten, het oude en nieuwe fort, waar tussen de stad zelf ligt. Het nieuwe fort ligt op een berg terwijl het oude fort op een schiereiland ligt. De laatste is een bezoek waard (entreegeld).

Corfu stad heeft een groot plein, Spianada plein, met parken en terrassen waar je kan uitrusten. De oude stad heeft veel (toeristische) winkeltjes met olijf-souveniers.  Verborgen schatten zijn onder andere het archeologisch museum of het Byzantijns museum.

Op 10 km van Corfu-stad ligt in het dorp Gastouri het zomerpaleis van de Oostenrijkse keizerin Elizabeth (Sissi). Gebouwd tussen 1889-1892 noemde ze het paleis naar de Griekse held Achilleion. In de tuin staat een bronzen standbeeld van Achilleion.  Het paleis heeft ook gefigureerd in de James Bond film “For your eyes only”.

Tip! Boek snel je cruise excursies in Corfu vooruit én goedkoper:

 

Wil je even van je koffers verlost zijn? Kijk dan bij de bagage opslag van Radical Storage.

Kijk welke cruiseschepen naar Corfu gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruise nieuws over Corfu

 

Terug naar BestemmingenGriekenland 

One thought on “Corfu

 • AANVULLING:

  De bus die je naar het oude plein brengt rijd alleen nog maar heen en weer tussen terminal en oude plein en rijd verschillend, ligt aan het aantal cruise schepen.
  Kosten (juni 2016) 1.70 euro enkele reis !

  Achter op parkeer terrein vind je ook Hop on/off bussen, 3 maatschappijen. Het hop on/off is wel vrij weinig. Deze bussen vind je ook op het oude plein.
  Besluit je op het oude plein alsnog de hop on/off te nemen, de rood/witte bus krijg je korting op als je met de bus van de terminal bent gekomen!

  In het park bij het oude fort vind je ook een treintje wat een rondrit doet door stad en deel van het eiland.

  Oude fort toegang (juni 2016) 6 euro per persoon (65+ en studenten 3 euro).

  Op haven terrein als je ver van terminal ligt rijdt er een gratis bus heen en weer tussen schip en terminal.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *