Cruisereiziger

Kotor

Aanlegplaats van je cruise in Kotor

Cruiseschepen liggen voor anker in de baai van Kotor. Cruise Passagiers worden in een kort ritje met tenderboten naar de kade van Kotor gebracht. Echt kleine cruiseschepen kunnen aan de kade aanleggen. De tocht door de “fjord” richting Kotor is werkelijk prachtig.

Afstand naar stad

De oude stad ligt op vijf minuten afstand wandelen. Loop de kade af en houd rechts aan richting de stadsmuur en poort.

Bezienswaardigheden/excursies

Het oude Kotor is een compact Middeleeuws stadje met autovrije smalle steegjes en straatjes. Het stadsgezicht is beschermd door Unesco als werelderfgoed. Her en der liggen mooie kerken en een aantal leuke pleintjes waar meer dan genoeg terrassen zich bevinden. Winkels in de oude stad zijn vooral lokale winkels. Het stadje ligt tegen een heuvel aan. Sportievelingen kunnen (tegen kleine betaling) de berg Lovcen op klimmen via vele haarspeldbochten naar een oud fort. Bij extreme warmte verdient het aanbeveling om voldoende drinkwater mee te nemen. Een gemakkelijkere wandeling is een rondje over de stadsmuren. In de baai worden kayaks verhuurd.

Cruisemaatschappijen bieden excursies aan als een dag hiken in de bergen, met de bus de baai verkennen of een rondvaart in de baai.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruises naar Kotor gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Het laatste cruisenieuws over Kotor

Lees wat Cruisereiziger zelf in Kotor heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam

 

Terug naar Bestemmingen – Kroatië & Montenegro