Cruisereiziger
Eten en drinkenReisverslag

Op zee met Seven Seas Grandeur: verfijnd dineren

Miriam reisde op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. In het eerste deel van deze reportage lees je over hoe het schip tot stand kwam. In dit deel kijken we naar het aanbod van restaurants aan boord.

Wat is inclusief?

Wat je nu gaat lezen, wordt het smakelijkste artikel ooit 🙂  Bij Regent Seven Seas Cruises zijn alle restaurants, en dus ook de specialiteitenrestaurants inbegrepen in de prijs. De kwaliteit van het eten, vlees & groente, is uitstekend te noemen. Ook de creativiteit van de gerechten beviel mij zeer; er zijn klassieke gerechten, maar ook klassiekers die op een andere manier gepresenteerd worden. De voorgerechten en desserts sprongen er bovendien ook uit. Deze waren een ‘feestje’ op je bord.

Altijd open voor diner: Compass Rose of Sette Mari

Restaurants waar je – voor het diner- altijd kunt binnen lopen zijn hoofdrestaurant Compass Rose en ‘buffet’ restaurant Sette Mari.

Compass Rose

Compass Rose heeft een indrukwekkend menu: zo is er een gehele pagina gewijd aan gerechten die elke dag beschikbaar zijn en die je tot in de puntjes zelf kunt samenstellen:  7 soorten vlees/6 soorten vis/ 13 soorten saus en 15 soorten bijgerechten zoals aardappel en groente. Daarnaast is er elke avond een menu dat varieert. Noemenswaardig is zeker het ‘menu dégustation’, een menu waarin je in kleinere porties de topgerechten van de chef proeft.

Wij kozen voor onder andere fameuze Wagyu rundvlees als voorgerechtje en lam in twee variaties als hoofdgerecht. Bij de desserts was het lastig kiezen, dus koos ik er twee: een kaasplank en een soufflé. Dat mag overigens altijd, als je zin hebt in meer voorgerechten of desserts, of als je niet kunt kiezen. Je kunt ook om raad vragen, want de obers weten precies welke gerechten geliefd zijn.

Sette Mari & La Veranda

Sette Mari is de avond openstelling van het buffetrestaurant La Veranda. Het Italiaans georiënteerde restaurant biedt een a la carte menu aan, met de mogelijkheid om bij het saladebuffet en het dessert buffet je eigen keuzes te maken. Een zeer leuke combinatie! Vraag zeker even een plek buiten, zeker als de zon onder gaat, heb je een prachtige plek!

De voorgerechten komen standaard op tafel waaronder groentechips, bruschetta, olijven en brood. Je mag vervolgens een salade van het buffet uitkiezen. Het tussengerecht, typisch Italiaans, is bijvoorbeeld een pasta, maar dan in een wat kleinere portie. Ik nam een overheerlijke romige gnocchi. De hoofdgerechten kies je van de menukaart en worden in een open keuken verderop bereid. Loop er zeker even naar toe om te zien hoe dat functioneert. De desserts mag je van het buffet nemen of je bestelt een overheerlijk ander dessert.

Het ontbijt en lunch kan je in buffetrestaurant La Veranda halen. De keuze is bij het ontbijt en lunch enorm, en heeft op enkele ochtenden ook een themahoekje. Denk dan aan een Spaanse hoek of op zondag ontbijt met kaviaar en champagne.

En enkele gerechten van de lunch:

Insuite ontbijt en diner

Roomservice aan boord is kosteloos, en omvat een 24-uurs aanbod met onder andere ontbijt, snacks, koude gerechten en warme gerechten.

Het ruime balkon nodigt erg uit om daar je ontbijt te hebben, in ons geval vaak gebracht door Bobby. Het diner hebben we ook een keer op het balkon genuttigd, met uitzicht op Santorini. Magisch!

Poolgrill

Bij het zwembad ligt de poolgrill: met een groots buffet en tafelservice. Deze is zelfs populairder, vooral bij warme temperaturen, dan het hiervoor genoemde buffetrestaurant La Veranda. Je kunt kiezen om je gerechten zelf te halen of deze te bestellen (aan tafel of bij het buffet). Eveneens kent de poolgrill themamiddagen, zoals een Griekse lunch waarbij authentieke recepten gebruikt worden. De bar is dichtbij, en de mocktails (alcoholvrije cocktails) zijn prima!

Specialiteitenrestaurants

We komen nu bij de specialiteitenrestaurants: ze zijn inbegrepen bij Regent Seven Seas, maar om iedereen een kans te geven in een van de drie te dineren, reserveer je vooraf een tafeltje. Overigens zou je ook nog altijd kunnen informeren bij de ingang van het restaurant of er nog een tafeltje vrij is. Ik sprak één van de gasten aan boord en zij probeerden het wat later op de avond, met geluk!

Pacific Rim

Pacific Rim is het Aziatische restaurant, met sfeervolle entree (een kersenbloesem van glas) en smaakvol decor. Wij proefden de verrassende Peking eend & watermeloen salade, de tonijn tartaar en de smalijke Beef Tataki Rolls. Als hoofdgerecht nam ik de Chinese Barbecue Pork Ribs. Een mooi goed gebalanceerd gemarineerde schotel. De desserts waren zoals altijd weer lastig om uit te kiezen: het werd de heerlijke chocolade en passiefruit cake met mango chili sorbetijs.

Chartreuse

Chartreuse is van alle specialiteitenrestaurants het meest verfijnde en dat wordt ook enigszins van je kleding verwacht. Het biedt je de klassieke Franse keuken met een moderne twist. De moderne variant van escargots kwam in het gerecht Cromesquis d’Escargots, oftewel escargots in een crispy jasje – in gefrituurde balletjes.  Signatuur gerecht was de rog Grenobloise met citroensaus. Echt genieten!

Prime 7

Steakhouse Prime 7 is het laatste specialiteitenrestaurant waar we dineerden. De tafelindeling van dit restaurant zorgde ervoor dat we snel contact hadden met onze Britse buren naast ons. Samen met mijn tafelgenootje hadden we shared dining gekozen: een gedeelde grill schotel was een grote hit! En het ijs met popcorn en karamel als dessert was niet te versmaden! Met onze tafelgenoten naast ons, hadden we het zo gezellig dat we als bijna-laatsten het restaurant verlieten.

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger