Cruisereiziger
Doop

Doop van Seven Seas Grandeur en onthulling eerste Fabergé-ei op zee

Ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises organiseerde op 10 december 2023 een schitterend doop galafeest in Miami, Florida, om haar nieuwste schip, Seven Seas Grandeur te verwelkomen door doopmoeder Sarah Fabergé. Tal van genodigden waren aanwezig voor de exclusieve black-tie-avondceremonie aan boord van het nieuwe schip. Het feestelijke evenement markeerde een belangrijke mijlpaal, aangezien de rederij officieel het zesde schip van The World’s Most Luxurious Fleet verwelkomde.

Seven Seas GrandeurBelangrijk onderdeel van de festiviteiten was de onthulling van Journey in Jewels, het eerste Fabergé-ei dat permanent op zee verblijft. Dit op maat ontworpen meesterwerk, het belangrijkste werk van een 1600-delige kunstcollectie, zal nu worden tentoongesteld in Seven Seas Grandeur’s atrium, zodat alle toekomstige reizigers ervan kunnen genieten. Een ander spektakel op het galafeest was het optreden van Kristin Chenoweth, New Times bestseller en Emmy en Tony Award-winnende actrice.

”Seven Seas Grandeur is het meest langverwachte luxeschip dat dit jaar in de vaart komt. Die prestatie is mogelijk gemaakt door het gecombineerde vakmanschap van scheepsbouwer Fincantieri en het uitmuntend oog voor design van Studio DADO. Zij hebben, samen met ons team bij Regent, buitengewoon werk geleverd,” zei Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Elk aspect van dit schip is indrukwekkend. Van de kunstcollectie en het geweldige entertainment, tot de weelderig ontworpen suites, restaurants, bars en lounges. Seven Seas Grandeur zet een nieuwe standaard voor service en comfort in de reisindustrie, en we zijn verheugd om dit nieuwe schip te presenteren aan reizigers als ze de wereld verkennen met Regent.”

Met een bruto tonnage van 55.500, 548 personeelsleden en slechts 746 gasten, zal Seven Seas Grandeur één van de hoogste ruimte- en bemanning tot gast ratio’s in de industrie bieden. Aan boord zullen de gasten onder andere de gewaardeerde restaurants Compass Rose, Charteuse en Prime 7 aantreffen. Seven Seas Grandeur heeft 15 accommodatie-categorieën: van de koninklijke $11.000 per nacht Regent Suite, de Distinctive Suites, tot de prachtig ingerichte Spacious Suites.

“Seven Seas Grandeur is in één woord adembenemend en we hebben met spanning gewacht op het moment om ons prachtige nieuwe schip te dopen,” zegt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Regent staat aan de top als het gaat om luxe ervaringen, maar niet alleen omdat we ‘s werelds meest luxueuze vloot hebben. Het zijn de mensen die de visie van Regent tot leven brengen en onze gasten onvergetelijke momenten bezorgen. Ons succes van de afgelopen 30 jaar is alleen mogelijk geweest dankzij het onvermoeibare werk en de niet-aflatende inzet van onze bemanning en teamleden in onze wereldwijde kantoren om elke dag weer ongeëvenaarde ervaringen te creëren.”

Faberge Journey in Jewels - Seven Seas Grandeur

Fabergé-ei Journey in Jewels

Tijdens de ceremonie werden gasten getrakteerd op een wereldprimeur van het exclusieve kunstobject genaamd “Fabergé x Regent Journey in Jewels Egg Objet”, het eerste Fabergé-ei dat permanent op zee verblijft.

“Fabergé’s legendarische nalatenschap van onwrikbare perfectie, vakmanschap en een niet aflatend streven naar de hoogste kwaliteit sluit harmonieus aan bij de kernwaarden van ons eigen gerenommeerde luxemerk,” voegde DeMarco toe.

Door het ‘roer’ van de parel tegen de klok in te draaien, gaan de zeven bladen delicaat open en onthullen ze een verrassing die binnenin verborgen zit: nog een handgeschilderd ei, dat wordt gewiegd door een ‘golf’ en voorzichtig ronddraait, waardoor het veranderende kleurverloop van de zonsopgang en zonsondergang op zee wordt onthuld.

“Ik ben vereerd dat ik ben uitgekozen als doopmoeder van dit uitzonderlijke nieuwe schip dat, net als Fabergé, is geïnspireerd door het verleden, maar is ontworpen voor de toekomst”, aldus doopmoeder Sarah Fabergé, stichtend lid van de Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter Carl Fabergé. “Het Fabergé x Regent Journey in Jewels Egg Objet is geïnspireerd op de kleuren van de zee; het blauw en groen van het water dat reflecteert en schittert in het zonlicht.”


Fabergé thema cruise

Als doopmoeder zal Sarah Fabergé een Fabergé Spotlight Voyage aan boord van Seven Seas Grandeur begeleiden, met vertrek op 1 juli 2024.  Cruisereizigers worden ondergedompeld in de wereld van Fabergé met masterclass programma’s in kleine groepen, exclusieve toegang tot unieke rondleidingen aan wal, demonstraties van met juwelen bezette eieren en boeiende lezingen en filmvertoningen.

In twee baanbrekende primeurs heeft Fabergé de complexe techniek van ombre-lak toegepast op Journey in Jewels en een op maat gemaakt mechanisme ontwikkeld dat de rotatie van de eierverrassing mogelijk maakt. De ingewikkelde ontwikkeling van dit mechanisme door Fabergé’s werkmeester Paul Jones, die meer dan 40 jaar ervaring heeft, heeft vele maanden gekost om te perfectioneren.


“Ik ben vereerd dat ik ben gekozen als meter van dit uitzonderlijke nieuwe schip dat, net als Fabergé, is geïnspireerd door het verleden en opnieuw is ontworpen voor de toekomst”, zegt Sarah Fabergé, stichtend lid van de Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter. Carl Fabergé. “De Fabergé x Regent ‘Journey in Jewels’ Egg Objet is geïnspireerd op de kleuren van de zee; de blauwe en groene tinten van het water die reflecteren en schitteren in het zonlicht.”

Als peetmoeder zal Sarah Fabergé een Fabergé Spotlight Voyage organiseren aan boord van Seven Seas Grandeur, die op 1 juli 2024 vaart, waarbij luxe reizigers de wereld van Fabergé worden omhuld met masterclassprogramma’s voor kleine groepen, exclusieve toegang tot unieke en intieme rondleidingen aan wal, demonstraties met juwelen en fascinerende lezingen en vertoningen.

Fabergé-sieraden geveild voor een goed doel

Als onderdeel van Regent’s samenwerking met Fabergé heeft het juweliershuis een set op maat gemaakte oorbellen en een bijpassende ring gecreëerd, die Sarah Fabergé droeg tijdens de doopceremonie. Deze prachtige stukken, vervaardigd uit 18k witgoud, met de hand beschilderd met blauw guilloché emaille en ingelegd met witte diamanten en parels, worden tentoongesteld tijdens de doopreis van Seven Seas Grandeur. Tijdens de doopceremonie zijn de juwelen ook ter veiling gegaan.

De veiling wordt live gehouden van 11 december 2023 tot 22 december 2023 op www.rssc.com/ships/seven_seas_grandeur/faberge-charity-auction. Het opgehaalde geld gaat naar de Gemfields Foundation, de liefdadigheidstak van Gemfields, het moederbedrijf van Fabergé.

In de zomer van 2024 vaart de Seven Seas Grandeur in Europa. Bekijk deze cruises bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)