Cruisereiziger
Reddingsoperatie

Carnival Vista redt zes mensen na kapseizen vrachtschip

Het team van Carnival Vista heeft dinsdag ochtend zes mannen gered die schipbreuk leden in de oceaan bij de Dominicaanse Republiek nadat een klein vrachtschip in de nacht was gekapseisd. Een zoek- en reddingsoperatie naar nog zes vermiste bemanningsleden wordt geleid door de kustwacht.

De officieren van Carnival Vista onder leiding van kapitein Paolo Severini veranderden onmiddellijk de koers van het schip, in coördinatie met Carnival’s Fleet Operations Center in Miami, toen een controlesysteem aan boord een noodsignaal ontving. De scheepsofficieren zagen toen zes mannen op een reddingsvlot en stopten om hen te redden en aan boord te brengen.


Het Carnival team informeerde de kustwacht in de Dominicaanse Republiek over de extra vermiste bemanningsleden. De autoriteiten startten een zoektocht naar de overgebleven bemanningsleden en adviseerden Carnival Vista om terug te keren naar haar route.

Carnival Vista maakte haar route zoals gepland verder, onder andere naar Amber Cove. Het schip, met Port Canaveral als thuishaven, vaart momenteel een zesdaagse route die zondag vertrok.

Bekijk de cruises:

Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Carnival Vista redt zes mensen na kapseizen vrachtschip

  • Dit verdient een dikke pluim voor de Carnival Vista bemanning dat men mensenlevens gered heeft en nu maar hopen dat de overige bemanningsleden van het onfortuinlijke vrachtschip ook gered zijn of kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger