Cruisereiziger
Bestemmingen

Silversea opent boekingen voor allereerste Frans-Polynesië seizoen

Als reactie op de grote vraag van gasten heeft Silversea haar allereerste volledige zomerseizoen in Frans-Polynesië aangekondigd, met de opening van de verkoop van 17 reizen tussen april en september 2026 aan boord van Silver Whisper. Het ultraluxe Silversea zal twee routes aanbieden naar 11 van ‘s werelds meest afgelegen bestemmingen in drie van de vijf archipels van de regio – de Society-, Tuamotu- en Marquesas eilanden.

“Silversea’s snelle capaciteitsuitbreiding heeft mogelijkheden geopend voor een nog betere ontdekking in ‘s werelds mooiste regio’s, zoals Frans-Polynesië”, zegt Conrad Combrink, Silversea’s SVP Expeditions, Destination and Itinerary Management. “Er is geen betere manier om deze idyllische eilanden en atollen te ervaren dan per schip, en er is geen beter schip om reizigers op een betekenisvolle manier te verbinden dan Silver Whisper, dat het meest luxueuze schip in de regio zal worden. Het is niet alleen het ruimste schip dat in Frans-Polynesië wordt ingezet, het heeft ook de meest persoonlijke service, met een crew-to-guest ratio van 1:1,3 en butlerservice voor elke suite. Ons all-inclusive deur-tot-deur aanbod zorgt ervoor dat je als gast volledig kunt genieten van deze ervaring”.

Verspreid over een gebied vergelijkbaar in grootte met het vasteland van Europa, bestaat Frans-Polynesië uit 118 eilanden en atollen. Je vindt er wereldberoemde natuur met wildlife en unieke culturele ontmoetingen.

De nieuwe cruises van Silver Whisper zullen vooral nieuwsgierige reizigers aanspreken, die graag meer willen zien dan alleen de idyllische landschappen van de regio. Zo zijn er veel excursies beschikbaar waarbij reizigers de cultuur kunnen leren kennen en lokale inwoners kunnen ontmoeten. Silversea’s 392 gasten tellende schip heeft lange haventijden zodat reizigers meer tijd hebben om aan land te gaan.

Twee routes, 17 afvaarten in Frans-Polynesië

Vanaf 6 april 2026 zal Silver Whisper 17 reizen maken in Frans Polynesië, met als thuishaven Papeete, Tahiti. Silversea’s experts hebben maandenlang de regio verkend om de allerbeste eilanden en atollen te vinden voor gasten. Reizigers kunnen kiezen uit routes van zeven of 14 nachten.

De Society Eilanden in zeven dagen

De kortste van de twee reisroutes laat de Silver Whisper reizen langs de meest iconische bestemmingen van de Society eilanden, maar ook buiten de gebaande paden. Gevormd door vulkanen en omringd door prachtige koraalriffen, worden de eilanden van de Society Archipel gekenmerkt door torenhoge bergen en wit bezande atollen, die de typische Frans-Polynesische ervaring bieden.

Vanuit Papeete, Tahiti, reizen gasten naar Moorea, Raiatea (met overnachting), Huahine en Bora Bora (met overnachting). Drie late vertrekken maximaliseren de tijd van de gasten in Papeete, Moorea en Huahine, zodat ze in contact kunnen komen met de rijke Polynesische cultuur, boeiende lokale tradities en de 3000-jarige geschiedenis van de regio.

Onder leiding van een deskundige gids aan boord van een traditionele boot in Bora Bora leren gasten over de belangrijke rol van verhalen vertellen in de plaatselijke cultuur en hoe vroege navigators de sterren gebruikten om door de Stille Oceaan te varen. In Huahine kunnen reizigers deelnemen aan een culturele natuurwandeling om de archeologische vindplaatsen van het dorp Maeva te ontdekken. In Moorea, Bora Bora en Huahine kunnen gasten snorkelen in kristalhelder water om honderden vissoorten en koralen te zien. Gasten hebben ook de mogelijkheid om te ontspannen op een privé-eiland, genietend van een traditionele barbecue en lokale muziek.

De Society, Tuamotu en de Marquesas eilanden in twee weken

Gasten die op zoek zijn naar een langere, meer omvattende cruise, kunnen de 14-daagse cruise boeken.Het iconische, bergachtige terrein van de Society Islands contrasteert met de afgelegen atollen en mogelijkheden in het water van de Tuamotus, terwijl het culturele aanbod en de ontmoetingen met de gemeenschap van de Marquesas Eilanden, een van de meest afgelegen archipels ter wereld, nog een element van verrijking biedt.

Vertrekkend vanuit Papeete, Tahiti, verkennen gasten Moorea, Raiatea (met een overnachting), Fakarava, Nuku Hiva, Fatu Hiva, Atuona, Tahuata, Rangiroa en Bora Bora voordat ze terugkeren naar Papeete. Naast het ontdekken van de iconische pieken van de Society Islands en snorkelen om het overvloedige onderwaterleven van de archipel te bewonderen, kunnen gasten op beide routes walvissen spotten (augustus-november), begeleid door deskundige gidsen; leren over lokale culinaire tradities in een proefkeuken in Moorea; en Raiatea ontdekken per elektrische fiets, naast andere excursies. Net als op de zevendaagse reisroute krijgen gasten ook de kans om te ontspannen op een privé-eiland.

Daarnaast is er een 21-daagse reis naar Paaseiland, met vertrek uit Valparaiso op 16 maart, en zijn er twee combinatiereizen.

Silver Whisper

Silversea’s Silver Whisper is klaar om het meest luxueuze schip in de regio te worden.  Vier eetgelegenheden en zes bars en lounges vergroten de luxe van de keuze voor gasten, terwijl Silversea’s uitgebreide all-inclusive aanbod en deur-tot-deur service een unieke  ervaring zal bieden voor de gehele reis, zodat gasten zich kunnen concentreren op de reis van hun leven.

Boek deze unieke Silversea cruises naar Frans-Polynesië bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)