Cruisereiziger
Doop

Nieuwste luxe jacht van Emerald Cruises, Emerald Sakara, gedoopt in San Juan

Kelly Craighead, president en CEO van Cruise Lines International Association (CLIA), doopte begin december het nieuwste, luxe jacht van Emerald Cruises, Emerald Sakara, in San Juan, Puerto Rico.

In de terminal van Pier 4 East, geheel uitgedost voor de gelegenheid met lokale muziek, vond de ceremonie plaats. Aanwezig waren uiteraard de kapitein van de Emerald Sakara, Rob O’Leary, en tal van genodigden. Kelly Craighead doopte Emerald Sakara met een traditionele ceremonie door het breken van een champagnefles, gevolgd door een verrassing voor alle aanwezigen: flyboarders kwamen achter het jacht vandaan en zorgden voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

“We zijn vrij uniek in de cruise-industrie als het gaat om zowel onze luxe rivier- als oceaanschepen”, aldus Glen Moroney, oprichter en voorzitter van Scenic Group. “We zijn nauw betrokken bij elk aspect van het bouwproces: we bedenken het concept, doen het ontwerp, houden toezicht op de engineering, bouwen vervolgens de schepen inclusief al het interieurontwerp in eigen huis en nemen vervolgens alle bemanningsleden rechtstreeks in dienst. Dat Kelly de peetmoeder is van ons nieuwste luxe jacht, Emerald Sakara, volgt datzelfde denkproces, aangezien zij een vergelijkbare ‘can-do’-houding en geschiedenis belichaamt, en haar leiderschap en begeleiding bij CLIA gedurende de afgelopen uitdagende jaren voor de industrie is inspirerend.”

Als president en CEO van CLIA vertegenwoordigt Kelly Craighead een brede en groeiende gemeenschap van ‘s werelds meest prestigieuze oceaan-, rivier- en speciale cruisemaatschappijen, evenals een netwerk van meer dan 75.000 CLIA Travel Trade-leden en belanghebbenden.

100 gasten op Emerald Sakara

Het luxe jacht vervoert 100 gasten in 50 luxe passagiershutten en suites, variërend van 17 m2 tot 110,8 m2 – waarvan 44 met grote balkons. Het overloopzwembad is omgeven door ligstoelen en ligbedden, ideaal om te ontspannen en te genieten van een cocktail van het nabijgelegen Aqua Café. Het wellness aanbod omvat een spa, infraroodsauna en fitnessruimte.

Aan de achtersteven van het jacht bevindt zich een platform met waterspeelgoed in overvloed: kajaks, stand-up paddleboards, snorkeluitrusting, SEABOB’s en een gigantische trampoline die beschikbaar is voor gasten wanneer het platform wordt ingezet.

Restaurant La Cucina is gespecialiseerd in verse, seizoensgebonden gerechten en biedt zitplaatsen zowel binnen als op het aangrenzende terras, terwijl de warme en gastvrije Amici Lounge een gezellige plek is om samen te komen en ‘s avonds van livemuziek te genieten. De Sky Bar op het bovendek de ideale plek biedt om de zonsondergang te zien. Ten slotte kunnen de gasten, met 76 bemanningsleden aan boord, rekenen op een attente, persoonlijke service.

Naast de vele voorzieningen maakt Emerald Sakara gebruik van de nieuwste technologie in de sector. Motoren voldoen aan de IMO Tier III-emissievoorschriften, inclusief de verwijdering van NOx en SOx uit uitlaatgassen; gerecyclede energie wordt gebruikt om water te verwarmen voor de behoeften van het jacht; en geavanceerde rioolwaterzuivering voldoet aan de nieuwste regelgeving.

Boek deze exclusieve ervaring bij:

Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Nieuwste luxe jacht van Emerald Cruises, Emerald Sakara, gedoopt in San Juan

  • Leuk bootje om mee te varen en te spelen en weer eens wat anders dan een mastodont als de Icon of the Seas.
    Een Love boat in zakformaat, lekker knus en intiem.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger