Cruisereiziger
KielleggingMuntceremonie

Kiellegging en muntceremonie voor Star Princess bij Fincantieri in Monfalcone

Princess Cruises en de scheepswerf Fincantieri in Monfalcone vierden maandag 11 december de kielleggingsceremonie voor de nieuwe Star Princess. Het tweede cruiseschip in de Sphere-klasse zal in 2025 in de vaart komen. Eerst zal nog de Sun Princess haar debuut maken in februari 2024.

De twee nieuwbouwschepen zijn uitgerust met LNG-voortstuwing, waardoor ze kunnen varen op de schoonste scheepsbrandstof die momenteel goed beschikbaar is. Het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) vermindert de uitstoot van het schip.

De Sphere klasse schepen worden de grootste, met plek voor 4.300 gasten, in de vloot van Princess Cruises die bij moedermaatschappij Carnival Corporation hoort. De Star Princess komt volgens de huidige planning op 4 augustus 2025 in de vaart. Tot die tijd heeft de scheepswerf Fincantieri nog ongeveer anderhalf jaar om de nieuwbouw van Princess Cruises te voltooien.

Star Princess
Star Princess

Tijdens de ceremonie laste leidinggevenden van de cruisemaatschappij en Fincantieri een Princess Medaillon in Star, waarvan wordt aangenomen dat het geluk brengt voor het schip en iedereen die erop vaart.

“Onze samenwerking in de scheepsbouw, die al meer dan tien jaar duurt, blijft vooruitgaan. We bouwen spectaculaire schepen die gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie en tegelijkertijd prachtig Italiaans vakmanschap inbrengen met respect voor het prachtige Princess-erfgoed”, aldus John Padgett, president van de cruisemaatschappij.

Hoewel de Star Princess 20 procent groter is dan de bestaande schepen van de rederij, behoudt het ontwerp de meer intieme settings waar Princess bekend om staat, met verschillende nieuwe ruimtes zoals:

  • The Dome, een transformerende entertainment ruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini.
  • Next-level Piazza, met een glazen bol.
  • “See it to believe it” Princess Arena, een configureerbaar, technologisch geavanceerd hoofdtheater
  • Een majestueuze, drie verdiepingen tellende eetzaal achter op het schip voor een onvergetelijk uitzicht

Star Princess ook naar het Caribisch gebied

Princess Cruises kondigde ook aan dat Star zich bij Sun zal voegen in het Caribisch gebied in 2025-26, als onderdeel van het grootste Amerikaanse seizoen van de cruisemaatschappij ooit. In de eerste drie maanden vaart de Sun Princess in de Middellandse Zee waarna ze in oktober via Southampton naar Amerika vertrekt. De twee nieuwste schepen van Princess zullen daarna vanuit Fort Lauderdale vertrekken en een reeks routes aanbieden naar de oostelijke en westelijke Caraïben.

Bijna 300 cruises, die op 20 december in de verkoop gaan, vertrekken vanuit zeven thuishavens naar het Caribisch gebied, het Panamakanaal, Mexico, Hawaï, Tahiti en Californië.

Bekijk de Star Princess cruises bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise
boek je vakantie bij de ANWB

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)