Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage Seven Seas Grandeur: Griekse en Turkse topsteden

Miriam reisde onlangs op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. Na de inscheping in Dubrovnik en 2e dag in Kotor, varen we in dit deel richting de eerste Griekse en Turkse bestemmingen.

Griekenland in zicht?

Voordat we in Santorini arriveren, moeten we een behoorlijk eindje varen naar het eiland. De route heeft een zeedag en we genieten van een 25 graden en een rustige zee. Er is door cruisedirector David een mooi ontspanningsprogramma samengesteld. Wij pakken eerst een ontbijt op het balkon en kunnen daarna door voor de Griekse lunch, met recepten van de kapiteins moeder en oma. Het is genieten bij de Pool Grill van Griekse salades, octopus, souvlaki en moussaka.

Later is het bij het zwembad best warm in de zon, dus we zoeken een plekje op in de schaduw. Aan de zijkanten is genoeg plek, en we hoeven niet lang te wachten tot er een glas koud water gebracht wordt.

De high tea slaan we over, maar uiteraard heb ik wel even een kijkje genomen voor het aanbod.

Onze avond gaat van het ene hoogtepunt in de andere: we dineren op het achterbuitendek in de zon, bezoeken de show Broadway Unplugged – waarbij de Nederlandse Anne van der Zee één van de zangeressen is. Bekende liedjes krijgen een nieuwe twist door ze in een andere stijl ten gehore te brengen. Wij brengen tot slot de avond door in de gezelligste plek aan boord: de Grandeur Lounge, waar deze avond karaoke plaats vindt. De avonden zijn overigens wel op tijd afgerond: om 00.00 is het afgelopen.

Zijn wij de eersten in Santorini?

Wat een mooie binnenkomst: we cruisen met de Seven Seas Grandeur langs de diverse eilanden die samen Santorini vormen. En, we zijn het enige schip in de ‘caldera’. Het beste nieuws: dat zou zo de gehele dag blijven. Dit betekende dat het relatief rustig in de geliefde dorpen zou worden.

Doordat we met een excursie meegaan, stappen we eerst in een van de tenders die ons naar de ferryhaven brengt. Een gids begeleidt ons daarna eerst naar Oia en vervolgens naar Thira. We hebben tijd om te winkelen, prachtige foto’s te maken en al wat meer. Het is gezellig winkelen, zonder een al te grote mensenmassa, maar wel met veel lokale toeristen (rustig was het ook niet overigens).

Uiteindelijk zijn we nog tot 5 uur in Thira en besluiten we daarna op het schip af te koelen op het spa dek. Deze zit op het achterdek op dek 5 en is vrij toegankelijk. Je vindt er ligbedden en drie whirlpools. Ook kan je gebruik maken van de sauna, aromatherapie room, een cold room, en wellness douche. Een heerlijke afsluiting van een warme dag.

Met uitzicht op Thira bestellen we insuite dining van de roomservice. De tafel wordt keurig gedekt en we genieten daarna van onze voor-, hoofd- en nagerechten.

De perfecte afsluiting van de avond is een ABBA feest buiten op het pooldek, en hits die rechtstreeks uit de film Mama Mia komen. Veel gasten genieten van de heerlijke live muziek met als achtergrond de lichtjes van de huizen van Santorini.

Cultuur in Kusadasi

Bij het wakker worden, liggen we al met de Seven Seas Grandeur in Kusadasi aan de pier! Met uitzicht op het fort op Duiveneiland is dit een bekend uitzicht. Het is al even dat ik hier in deze Turkse bestemming geweest ben, ik denk zo’n 8 jaar geleden. Met een heerlijk roomservice ontbijt wordden we wakker gemaakt om 07.00 uur, want we moeten wel op tijd zijn in het theater om ons te melden voor een excursie naar Efeze, een van de culturele hoogtepunten in deze omgeving.

Efeze is een oude stad die in antieke tijden aan de zee lag, maar inmiddels een klein aantal kilometer ervan verwijderd. Wij genieten van een rondleiding in een relatief kleine groep (26 mensen) en als extra, bezoeken we ook de Romeinse terras huizen. Je kunt zeer goed zien hoe de voormalige bewoners hun huizen versierden met mozaïeken, marmer en muurschilderingen.  Na twee en half uur rondleiding slaann we de tapijten/vloerkleden show in Kusadasi maar over. Gelukkig zijn we praktisch bij de cruiseterminal en kunnen we in vijf minuten terug naar het schip, na eerst nog een lunch met vrienden uit Nederland die met een ander schip toevallig ook in Kusadasi zijn!

Eenmaal terug op de Seven Seas Grandeur heb ik een heerlijke voetenbehandeling in de spa om daarna op het spadek te genieten van de whirlpools. Een heerlijke afsluiting van de dag en volledig opgefrist voor de crew show, de Krew Kapers. Wat een hartverwarmende en professionele show. Met zang, dans en komische act wordt je meegenomen in de cultuur van enkele bemanningsleden, zoals een dans uit Peru. De show sluit af met en ontroerend einde waarbij van alle afdelingen crew op het podium komt.

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger