Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage Seven Seas Grandeur: afscheid in Istanbul

 Miriam reisde onlangs op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. In dit laatste deel van de reis beleven we de bruisende stad Istanbul en kijken we terug naar de cruiseweek.

 

Binnenvaren

We werden rustig wakker in onze suite en bij het opendoen van de gordijnen zagen we in de verte al Istanbul liggen! Met een ontbijt op het buitenterras bij La Veranda genoten we alvast van het prachtige weer. Rond kwart over tien begaven we ons naar het bovendek, net als anderen, om te zien hoe we langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad voeren: de Blauwe Moskee, de vele ferry’s en uiteindelijk cruisten we langs de Galata-toren richting de cruiseterminal.

De cruiseterminal is overigens geheel vernieuwd! Waar je voorheen door hekken heen moest lopen naar een hal, is er een compleet ondergrondse cruiseterminal verrezen. Je vindt er een duty-free winkel, en busparkeerplekken, alles dus ondergronds.  Op de kade zijn nieuwe restaurants verrezen, waar het ‘s avonds (tot 00.00 uur!) een gezellige drukte bleek.

Na een lichte lunch bij de Pool Grill, togen we op excursie in Istanbul. Met een klein groepje van 15 mensen in een minibus gingen we zo’n 5 uur op pad door het oude deel van de stad! Wat fijn dat het niet een grote groep was bij deze excursie, die, net als elke andere dag, inclusief is bij deze rederij.

 

Laatste avond

De laatste avond voelt altijd raar aan: koffers moeten worden ingepakt (deze liggen al netjes -nog leeg – op ons bed, door het kamermeisje, maar gelijkertijd wil je nog volop van het leven aan boord genieten. We hebben dan ook een avond in het Aziatisch restaurant ingepland, waar we ons laten verwennen door tal van heerlijke gerechten! (lees meer hier) 

Regent heeft op de laatste avond overigens geen chique dress code meer: jeans zijn welkom op deze smart casual avond. Anderen kleden zich nog pico bello, en alles mag dan ook. Wij gaan nog even op de foto op de statige trap, ondanks dat het geen formal night is. Gala avonden zijn er namelijk alleen op cruises van 16 dagen of meer.

Bestemmingen van de Seven Seas Grandeur

Wil je ook graag mee met de Seven Seas Grandeur? Deze zomer blijft het schip in de Middellandse Zee, maar helaas zijn de meeste daarvan al volgeboekt. Vanaf 24 augustus vaart het schip naar New York om een Indian Summer te beleven naar Montreal, met daarna een kort Caribisch seizoen, door het Panamakanaal en dan vanaf de westkust van Amerika enkele cruises te maken voordat het Caribisch seizoen vanuit Miami weer verder gaat.

In maart 2025 vaart de Seven Seas Grandeur terug naar Europa en kan je een aantal mooie Middellandse Zee cruises maken in het voorjaar én najaar. De zomer van de Grandeur bestaat uit een groot aantal Noord-Europa cruises met vertreksteden zoals Southampton, Reykjavik én Amsterdam.

Hieronder staan twee vergelijkbare cruises zoals ik die gedaan heb:

  • 16 april 2025 – Vanuit Istanbul naar Fusina (nabij Venetië) – met bezoeken aan Kavala, Chios, Piraeus (Athene), Mykonos, Santorini, Argostoli en daarna naar Kotor, Dubrovnik, Ravenna , Rijeka en eindigend in Fusina – 13 dagen vanaf €8.709
  • 28 april 2025 – Vanuit Fusina naar Civitavecchia – met bezoeken aan Dubrovnik, Kotor, Brindisi, Igoumetisa (Griekenland), Argostoli, Malta, Catania, Palermo, Positano – 12 dagen vanaf €7.969

Dank!

Deze week was onvergetelijk voor mij én mijn reisgenoot die voor het eerst op een zeecruise was. Het was een week waarbij we ons eigenlijk alleen zorgden hoefden te maken hóe we bij een restaurant of lounge kwamen, met de lift of trap 🙂 Vooral op culinair vlak was deze cruise een feestje. Alle maaltijden, alle gerechten, alles klopte en was een verfijnde culinaire reis.

Wat een Regent Seven Seas cruise verder een ultraluxe cruise maakt is het all-inclusive aanbod, dus inclusief drankjes, fooien, wifi en excursies. Alleen je persoonlijke uitgaven, zoals in de shops aan boord of in de spa zijn niet inclusief. Ook de wat exclusievere excursies zijn niet inclusief. Dat is dan ook het enige minpuntje.

Cruisen op de schepen van Regent is ook veel ruimte aan boord hebben. Zo was er altijd plek bij het zwembad, waren er geen rijen voor het buffet en was er altijd snel een tafel beschikbaar bij de restaurants waar je niet hoefde te reserveren.

Dank aan al het personeel aan boord voor een onvergetelijke week en aan de rederij voor de mogelijkheid om mee te varen. Tot weerziens!

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger