Cruisereiziger
Reisverslag

De 6 mooiste plekken aan boord van ultraluxe Seven Seas Grandeur die je niet mag missen

Miriam reisde op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. In dit deel van de reportage neem ik je mee naar de 6 mooiste plekken aan boord van Seven Seas Grandeur.

1. Atrium met het Fabergé ei

De mooiste binnenruimte aan boord van Seven Seas Grandeur is het atrium, die op elk schip uit deze klasse een prachtige kroonluchter aan het plafond heeft. Eyecatcher iets verderop, is het Fabergé ei. Het exclusieve kunstobject genaamd “Fabergé x Regent Journey in Jewels Egg Objet”, is het eerste Fabergé-ei dat permanent op zee verblijft. De kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van de zee; het blauw en groen van water. Het ei bestaat uit zeven bladeren met daar binnenin een handgeschilderd ei.

De trap leidt naar het dek eronder, waar het hoofdrestaurant Compass Rose is gelegen. Ook zijn daar de twee winkels, het casino en de plek om ‘s avonds een cocktail te drinken en te genieten van live muziek: de Grandeur Lounge.

2. Zwembad

Hoogtepunten op het zonnedek in deze klasse schepen zijn nog steeds het zwembad, de bubbelbaden en de fantastische ligbedden. Deze hebben op het bovenste dek behoorlijk wat schaduw van de zonneschermen. Naast het zwembad zijn er tal van ligbedden, drie rijen, waar je altijd wel een plekje vindt. 

Je kunt zelfs ook nog op een kunststof ligbed in het zwembad, deze liggen tussen de bubbelbaden. PS Om eerlijk te zijn, heb ik niemand daarop zien liggen.

De meest populaire plekken zijn aan de zijkanten van het schip, waar je cabana’s tot je beschikking hebt. Uiteraard bij de prijs inbegrepen bij Regent :-).  In tegenstelling tot de twee eerdere schepen zijn er geen tweepersoons bedden meer in deze cabana’s, maar alleen éénpersoons zonnebedden. Een badlaken ligt opgerold voor je klaar.

3. Spa

De spa is, en dan met name het achterdek, het grootste geheim aan boord. Je mag namelijk onbeperkt gebruik maken van het zonnedek achter, en sauna, belevenisdouche, coldroom en aromatherapie kamer. De behandelingen zijn niet bij de prijs inbegrepen aan boord.

Aan boord van Grandeur is het spa dek wel wat anders ingericht als bijvoorbeeld op Seven Seas Splendor: dit maal zijn er drie whirlpools (in plaats van 1 groot hydropool) met fijne ligbedden. De spa is iets minder rijkelijk ingericht als op de andere schepen, maar de ingang maakt een hoop goed.

4. Kunst

Een wonderbaarlijke boom staat bij de ingang van restaurant Pacific Rim. Eerst denk ik dat het papieren bloemetjes zijn, maar wanneer ik dichterbij kom, zie ik dat het glazen bloemen zijn! De boom is één kunstwerk van de 1600-delige collectie, met voornamelijk hedendaagse kunst aan boord van het schip. Het heeft bijna twee jaar in beslag genomen om deze collectie samen te stellen. De kunstcollectie is overigens op alle plekken naadloos geïntegreerd in de ruimtes.

5. Compass Rose

Het hoofdrestaurant aan boord van Seven Seas Grandeur (en andere schepen in de vloot) heet Compass Rose. De ontwerpers proberen in elke Compass Rose een andere sfeer neer te zetten en ditmaal is het een sprookjesachtig bos geworden. Wat een mooie ruimte! Met recht één van de mooiste plekken aan boord van Seven Seas Grandeur. We dineerden er ‘s avonds een keer en wat erg mooi was: kleine lichtjes bij de ramen die zorgden voor een romantische sterrenhemel sfeer. Je kunt in dit restaurant a la carte ontbijten en dineren. Geen wens is te veel en uiteraard zijn heerlijke wijnen inbegrepen.

Compass Rose- Seven Seas Grandeur

6. Achterdek

In het toepasselijk geheten La Veranda, het buffetrestaurant, kan je op het achterste dek ontbijten, lunchen en dineren. Netjes opgedekte tafels, service met een glimlach, een parasol voor de zon en de vlag die wappert in de wind. Wat genieten!

Lees snel nog meer over de Seven Seas Grandeur:

Wil je ook op een ultraluxe all-inclusive cruise van Regent Seven Seas Cruises?

Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger