Reportage Seven Seas Grandeur: een onbekende haven
Miriam reisde onlangs op uitnodiging een week mee met het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, de Seven Seas Grandeur, dat eind 2023 haar debuut maakte. De cruise ging van Dubrovnik naar Kotor, Santorini, Kusadasi, Kavala (Griekenland) en Istanbul. Op de 6e dag zijn we in een nieuwe, niet vaak bezochte bestemming in Griekenland.
Een onbekende haven
Bij het wakker worden en de gordijnen openen, liggen we al aan de kade. Seven Seas Grandeur arriveerde eerder deze morgen in Kavala, een Griekse haven dat op het vasteland ligt in de buurt van Noord-Macedonië en ten zuiden van Bulgarije. We hebben uitzicht op een ferry en de huizen die tegen de bergen aanliggen.
Het ontbijt op deze zondag bestaat bij Regent uit, voor wie wil uiteraard, kaviaar met champagne. Deze wordt op twee plekken aan boord geserveerd: in buffetrestaurant La Veranda en in het hoofdrestaurant Compass Rose.
Wij hebben ingeschreven voor een excursie naar een historische site bij Kavala. Doordat we zijn ingedeeld voor de middag excursie, doen we het een paar uurtjes rustig aan op het schip bij het zwembad. Het is genieten daar! Na een lunch bij het ernaast gelegen poolgrill, pakken we onze spullen om naar het theater te lopen. Dit is de verzamelplaats voor alle excursies.
De excursie vanuit deze haven gaat naar de antieke stad Philippi, een archeologische plek waar je restanten ziet van een stad die zo’n 4000 jaar tot 1600 jaar geleden floreerde, dus onder andere in de Romeinse tijd. De stad lag op de route van het huidige Istanbul en Rome, een essentiële Romeinse route. Bij binnenkomst van deze site, zitten en lunchen Griekse families gezellig onder de schaduw van de bomen. Onze gids is een dame die zeer boeiend vertelt over het de opgravingen en het leven in deze stad. De tour was voorbij voordat we het wisten. Een aangename verrassing!
Rond 18.00 uur is het vertrek uit Kavala, eigenlijk voor deze cruise vrij vroeg, omdat we een aardige afstand moeten afleggen naar de laatste haven, Istanbul. Bij de meeste havens bleef het schip deze week tot in de avond liggen, zoals tot 21.00 of 22.00 uur. Heerlijk!
Compass Rose
We dineren voor het eerst tijdens deze cruise in hoofdrestaurant Compass Rose, waar je op elk moment kunt binnenlopen. Binnen vijf minuten hebben we een tafel toegewezen, bij het raam. De menukaart is indrukwekkend: zo is er een gehele pagina gewijd aan gerechten die elke dag beschikbaar zijn en die je tot in de puntjes zelf kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit 7 soorten vlees/6 soorten vis/13 soorten saus en 15 soorten bijgerechten zoals aardappel en groente. Meer over dineren aan boord lees je hier.
Wij kozen voor onder andere fameuze Wagyu rundvlees als voorgerechtje en lam in twee variaties als hoofd. Bij de desserts was het lastig kiezen, dus kozen we er eentje extra. Dat mag overigens altijd, net als bijvoorbeeld twee voorgerechten 🙂
Wanneer je een avond fine dining wilt in de Compass Rose, heb je de keuze uit een ‘menu dégustation’ van zes gangen.
In het theater bezoeken we een prachtige show, waarvan het onderdeel met schilders en hun modellen zeer indrukwekkend is.
Lees snel meer:
- Reportage Seven Seas Grandeur: door de Oost-Middellandse Zee (dag 1 & 2)
- Verfijnd dineren op de Seven Seas Grandeur (dag 3)
- Griekse en Turkse toppers op de route: Santorini en Kusadasi (dag 4 en 5)
- Een onbekende haven (dag 6)
- Verrassend Istanbul en afscheid van Seven Seas Grandeur (dag 7 en 8)
- De 6 mooiste plekken aan boord van ultraluxe Seven Seas Grandeur die je niet mag missen
- Seven Seas Grandeur: totstandkoming van ‘heritage of perfection’
- Doop van Seven Seas Grandeur en onthulling eerste Fabergé-ei op zee
- Cruiseschip Seven Seas Grandeur opgeleverd in Ancona