Cruisereiziger
Bestemmingen

Scenic lanceert haar 2026 Worldwide Discoveries-collectie

Scenic Luxury Cruises & Tours heeft haar 2026 Worldwide Discoveries-collectie gelanceerd. De twee ultra-luxe Discovery Yachts van de cruisemaatschappij varen meer dan 163 routes langs 278 havens in vijftig landen, verspreid over zeven continenten.

De collectie biedt ontdekkingsreizen in de Scenic ultraluxe all-inclusive en diverse hoogtepunten, van Monaco tijdens de Grand Prix, het filmfestival in Cannes, de zonsverduistering in Groenland en IJsland, het oversteken van het Panamakanaal en het vieren van de 250ste verjaardag van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

De collectie loopt van oktober 2025 tot maart 2027 en beslaat de gehele wereld, van Europa en de Middellandse Zee, tot Amerika, de Noordpool, de Fjorden en Antarctica. Daarbij worden niet alleen de grootste zeeën, maar ook bijzondere rivieren bevaren door de Scenic Eclipse zoals de Guadalquivir, de Seine en de Theems in Europa en de Delaware, York en Cape Fear rivieren in Noord-Amerika.

‘Ultieme reizen’

Een nieuwigheid binnen de 2026-collectie is de mogelijkheid om zogenaamde ‘ultieme reizen’ te creëren. Met Scenic’s cruisecombinaties kunnen passagiers van Scenic Eclipse hun ontdekkingstocht uitbreiden van Málaga naar Nice en reizen door de landschappen van Antarctica in combinatie met de Chileense fjorden. Of ze kunnen Nieuw-Zeeland combineren met de Stille Zuidzee.

Dominika Lange, General Manager Sales & Marketing EMEA bij Scenic Group, verklaart: “Na de uitbreiding van onze Scenic-vloot naar twee Discovery Yachts, markeert de lancering van onze nieuwe Worldwide Discoveries-collectie een belangrijke mijlpaal in de bijna vier decennia durende reis van Scenic. Naast de buitengewone nieuwe routes kunnen onze gasten op beide schepen hun eigen reis samenstellen. De meeste cruises zijn zo ontworpen dat ze gecombineerd kunnen worden, waardoor de reisduur kan oplopen tot 60 nachten en langer. We zijn er dan ook van overtuigd dat de 2026-collectie de meest opwindende tot nu toe is.”

De 2026 Worldwide Discoveries-collectie wordt uitgevoerd door de twee luxe Discovery Yachts Scenic Eclipse en Scenic Eclipse II met uitgebreide ultra-luxe voorzieningen zoals ruime suites, uitgebreide wellnessfaciliteiten en tot 10 eetgelegenheden en 6-sterren service. Het zijn daarnaast de enige schepen (228 passagiers) uitgerust met twee helikopters aan boord en een speciaal ontworpen duikboot. Ze hebben de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen, waardoor ze op veel bijzondere plekken kunnen komen.

Benieuwd hoe het aan boord is van deze schepen? Lees dan onze exclusieve reportages van de Scenic Eclipse en Scenic Eclipse II.

Wil jij cruisen met Scenic Cruises? Bekijk de routes en boek bij:
Yacht Cruise Company Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger