Cruisereiziger
Bestemmingen

Celebrity Cruises onthult cruiseprogramma voor 2025-2026

Celebrity Cruises heeft haar, naar eigen zeggen, “meest ambitieuze cruiseprogramma ooit” voor 2025-2026 bekendgemaakt. De collectie omvat meer dan 800 afvaarten naar 290 bestemmingen in 70 landen verspreid over 7 continenten. Deze vinden plaats op de 16 cruiseschepen in de vloot, waaronder het vijfde Edge-klasse schip, Celebrity Xcel, dat op 3 december 2025 in de vaart komt.

In Europa zal Celebrity Apex opnieuw aanmeren in Southampton en een reeks routes naar de poolcirkel en de Noorse Fjorden aanbieden. Celebrity Ascent zal vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome) een selectie van 8 tot 12-daagse routes naar Montenegro varen.

Celebrity Equinox voegt zich bij Celebrity Ascent in het Middellandse Zeegebied en biedt 10- en 11-daagse cruises aan langs de Italiaanse Rivièra, Griekse eilanden, Frankrijk, Spanje en Portugal. Celebrity Infinity en Celebrity Constellation varen 8 dagen in Griekenland en Turkije vanuit Athene en 11 en 12 dagen in Italië en Kroatië vanuit respectievelijk Civitavecchia (Rome) en Ravenna.

 

Zoals eerder gemeld zal de rederij in 2025 terugkeren naar Amsterdam met Celebrity Eclipse die 13 en 14-daagse cruises gaat maken naar o.a. IJsland, Britse Eilanden, Noorwegen en de Oostzee. Voor het eerst zal Celebrity Cruises een mini-seizoen van vier nieuwe 8-daagse cruises rond IJsland aanbieden in juli en augustus 2025 aan boord van Celebrity Silhouette.

In het Caribisch gebied zal Celebrity Cruises tijdens het winterseizoen 9 schepen in 4 havens in Florida positioneren, en tijdens het zomerseizoen 3 schepen, waaronder Celebrity Xcel die zijn debuut zal maken met 8-daagse routes vanuit Fort Lauderdale.

Celebrity Cruises heeft 3 schepen in Alaska in het seizoen 2025-26. Celebrity Edge vaart vanuit Seattle voor haar tweede zomerseizoen en Celebrity Solstice en Celebrity Summit varen beide vanuit Vancouver of Seward.

Azië en Oceanië

Celebrity Millennium en Celebrity Solstice zullen beide in Azië varen, waarbij de eerste een 13-daagse “Best of Japan” route aflegt en de tweede 13-daagse Hong Kong, Vietnam en Thailand cruises vaart.

In 2025-26 keert Celebrity Equinox terug naar Zuid-Amerika vanuit Buenos Aires en Celebrity Edge naar Australië met cruises naar Nieuw-Zeeland.

De Europese afvaarten voor 2025-26 zijn inmiddels in de verkoop gegaan. De Alaska en Australië zijn vanaf 28 november beschikbaar,  Caribbean, Zuid-Amerika, Bermuda en IJsland cruises vanaf 5 december en Azië afvaarten vanaf 12 december 2023.

Wil jij cruisen met Celebrity Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger