Cruisereiziger
Te water lating

Viking Vela te water gelaten in Ancona

Viking Vela, de eerste van een nieuwe serie cruiseschepen die Fincantieri bouwt voor rederij Viking, is donderdag te water gelaten op de scheepswerf in Ancona. De oplevering staat gepland voor eind 2024. Viking Vela wordt het 10e zeecruiseschip in de vloot van Viking.

Het schip zal worden ingedeeld in het segment van de kleine cruiseschepen. Ze zal een brutotonnage hebben van ongeveer 54.300 ton, uitgerust zijn met 499 hutten en plaats bieden aan 998 passagiers aan boord.

De Viking-schepen worden gebouwd volgens de laatste navigatie- en veiligheidsvoorschriften, zijn uitgerust met hoogrendementsmotoren en systemen die de vervuiling van uitlaatgassen minimaliseren en die voldoen aan de strengste milieuvoorschriften.

Foto: Fincantieri

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!