Cruisereiziger
Telecommunicatie

Holland America Line voltooit installatie Starlink internet op alle cruiseschepen

Holland America Line meldt een stijging in de tevredenheid van passagiers over de internetservice nu de cruisemaatschappij de installatie van SpaceX’s Starlink hogesnelheidsinternet op elk van de 11 schepen in haar vloot heeft voltooid. Het laatste schip, de Nieuw Amsterdam, werd midden december tijdens het droogdok uitgerust met de technologie. Starlink is de leider in Low Earth Orbit (LEO) satelliettechnologie die wereldwijd snel internet levert.

Holland America Line installeerde Starlink internet voor het eerst op de Koningsdam in april 2023. De connectiviteit is aanzienlijk verbeterd op de hele vloot met elke Starlink installatie, wat vooral merkbaar is in gebieden waar de service van oudsher minder is en waar het weer, de topografie of haveninterferentie de bandbreedte en kwaliteit kunnen beïnvloeden.

boek je vakantie bij de ANWB
 

“Holland America Line’s inzet om gebruik te maken van geavanceerde technologieën onderstreept onze toewijding aan het leveren van een uitzonderlijke ervaring aan onze gasten en teamleden,” zegt Gus Antorcha, president, Holland America Line. “De succesvolle integratie van Starlink vertegenwoordigt een strategische zet om innovatie te omarmen en connectiviteit en gemak tijdens het cruisen te verhogen.”

Passagiers en bemanningsleden op de vloot van Holland America Line merken de verbetering in connectiviteit. Sinds de installatie van het geavanceerde hogesnelheidsinternet heeft Holland America Line verhoogde tevredenheidsscores gezien, samen met een sterkere bandbreedte in belangrijke regio’s.

“We hebben van gasten gehoord dat het nieuwe Starlink hogesnelheidsinternet beter is dan ze hadden verwacht tijdens het cruisen”, zegt Kathleen Erickson, Vice President Technologie van Holland America Line. “Voor gasten die op afstand werken vanaf onze schepen, is het een game-changer. En voor teamleden die afhankelijk zijn van internet om in contact te blijven met familie thuis, is dit een belangrijke verbetering.”

Wil jij het snelle internet zelf ervaren aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line? Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!