Cruisereiziger
Reddingsoperatie

Bemanning Costa Serena redt vijf mensen voor Indiase kust

De bemanning van de Costa Serena heeft een groep van vijf vissers, die in moeilijkheden waren geraakt, gered. Het cruiseschip van Costa Cruises voer op dat moment in de Arabische Zee ten westen van de Indiase kust.

Tijdens de reis van Mumbai naar Kochi op 25 december rond 12:30 uur kreeg de brug van de Costa Serena een telefoontje van twee passagiers aan boord, die meldden dat ze vanaf hun balkon een groep mensen met reddingsvesten hadden gezien. Zij waren gestrand op zee op ongeveer 1,5 kilometer van het schip.

boek je vakantie bij de ANWB
Onder leiding van kapitein Andrea Bardi minderde het schip onmiddellijk vaart en wijzigde het haar route om te beginnen met een zoek- en reddingsoperatie. Na ontvangst van de oproep verwittigde de kapitein de Indiase kustwacht, die na enkele uren het gebied bereikte en de SAR-operatie overnam door de precieze coördinaten te volgen die was doorgegeven. Alle vijf mensen werden veilig opgepikt door de Indiase kustwacht en kregen eerste hulp in het ziekenhuis van Mumbai. Ze verkeren naar verluidt in goede gezondheid.

Op 26 december, terwijl de Costa Serena aangemeerd lag in de haven van Kochi, overhandigde de Indiase kustwacht een plaquette aan de kapitein van de Costa Serena en zijn bemanning, waarin hij hen bedankte voor de inspanningen tijdens de zoek- en reddingsoperatie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!