Cruisereiziger
Maidentrip

Adora Magic City begint op Nieuwjaarsdag aan eerste reis in China

De Adora Magic City vertrok op Nieuwjaarsdag op haar eerste officiële cruise voor Adora Cruises. Het nieuwe cruiseschip (135.000 brutoton) dat speciaal voor de Chinese markt is gebouwd, gaat een het hele jaar door 5- en 6-daagse cruises varen met vertrek vanuit Shanghai. Tijdens de reis worden er verschillende bestemmingen in Azië aangedaan waaronder het eiland Jeju in Zuid-Korea, en de Japanse steden Fukuoka, Okinawa, Sasebo en Nagasaki.

De Adora Magic City is het eerste grote cruiseschip dat op een Chinese scheepswerf is gebouwd. Het wordt geconstrueerd op de Waigaoqiao Shipbuilding Yard, een dochteronderneming van de China State Shipbuilding Corporation, in Shanghai, dat een samenwerking heeft met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De Adora Magic City heeft een ontwerp dat is gebaseerd op de Vista-klasse van Carnival Cruise Line en biedt plek aan maximaal 5.000 passagiers.

Naast de Adora Magic City vaart ook de Mediterranea voor Adora Cruises. De voormalige Costa Mediterranea voegde zich in september 2023 in de vloot van de rederij. Het vaart momenteel korte cruises met vertrek vanuit Tianjin, in Noord-China. Inmiddels wordt er op de Waigaoqiao scheepswerf ook hard gewerkt aan een zusterschip van de Adora Magic City. Het nog naamloze schip is iets groter en zal naar verwachting in 2025 in de vaart komen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Adora Magic City begint op Nieuwjaarsdag aan eerste reis in China

 • 1) Op de eerste plaats wens ik iedereen een Gezond, Vreedzaam, Veilig en Gelukkig 2024 toe en vooral een behouden vaart !

  2 A) Verder valt mij op dat dit eerste in China gebouwde cruiseschip een “kopie” lijkt te zijn van de bekende Costa schepen vooral als men naar de schoorsteen kijkt.
  China, daar kunnen wij zelfs in West Europa bijna niet zonder mee als men bedenkt dat veel producten die in de winkels liggen veelal per schip hier te koop zijn heeft men ginder goed gekeken naar de cruisebouw van Europese werven. Het is geen verrassing dat men nu in eigen huis ook in staat is een mega cruiseschip te bouwen, mega omdat hier 5000 passagiers aan boord kunnen. Oorlogsschepen die bouwen ze al vele jaren zelf, zelfs een vliegdekschip ter grootte van een Nimitz klasse waarvoor de Amerikanen zich best zorgen over mogen maken, en nu de pleziervaart in XL formaat. Als ze het onder de knie hebben, kan het misschien prijstechnisch een concurrent worden voor Europese scheepswerven zeker als het ook kwalitatief net zo goed is. Over een gebrek aan echt Chinees eten zal men geen zorgen hoeven maken.

  2 B) Vraag is hoe is het om een cruise mee te maken met de Adora Magic City, waarin verschilt het met de Amerikaanse en Europese cruise maatschappij en ofschoon voor de Chinese markt bedoeld, is men ook internationaal gericht. Misschien een idee om voor een van jullie of beide samen Marco en Miriam met zoonlief een cruise te maken met dit schip en de bijzondere kenmerken en bijzonderheden te belichten. Vlieg dan tegelijk met een Chinese luchtvaartmaatschappij naar dat land om ook in de lucht de sfeer alvast te beproeven en er in het kort een verslag van te doen alvorens te gaan ‘China cruising”…

  Als dit succesvol zal verlopen moet men niet vreemd opkijken als er meerdere in China gebouwde cruiseschepen volgen en wie weet eerdaags ook elders hun opwachting maken, bijvoorbeeld in Rotterdam en Amsterdam waar de bemanning man/vrouw meteen China Town in Nederland kunnen opzoeken.

  3) Dus beste mensen, koop een ticket en laat je onderdompelen in de luxe van de Adora Magic City in het jaar van de Draak dat volgens de Chinese astronomie een goed teken is in 2024 net zoals de kleuren Rood en Geel en de getallen 8 en 9, ook wat dat laatste aspect iets om naar te kijken, veel plezier alvast als men dit idee in de praktijk brengt en men vooraf enkele Chinese woorden en uitdrukkingen geleerd heeft of dat in het vliegtuig doet.
  旅途愉快 = Goede Reis.

Reacties zijn gesloten.