Cruisereiziger
Samenwerking

Cunard brengt Le Gavroche van chef-kok Michel Roux terug op zee

Cunard heeft bekendgemaakt dat het haar samenwerking met chef-kof Michel Roux, in het bezit van 2 Michelin-sterren, dit jaar verder gaat uitbreiden. Onderdeel hiervan is de terugkeer van een exclusieve reeks van Le Gavroche avonden op zee.

Roux, die deze maand het populaire restaurant in het Londense Mayfair sluit, zal vier reeksen Le Gavroche avonden aan boord van Queen Anne en Queen Mary 2 organiseren tijdens vier cruises naar de Noorse fjorden. Tijdens deze afvaarten zal hij ook optreden als spreker in het Royal Court Theatre. Roux zal verhalen delen uit zijn meer dan 40-jarige carrière in de horeca.

Het nieuws volgt op de aankondiging in augustus dat de kok een exclusief galamenu zal creëren voor Queen Anne’s Queens Grill en Princess Grill restaurants, evenals een nieuw Golden Lion menu. Het schip wordt in mei van dit jaar gelanceerd.

Focus op traditionele Noorse keuken

“We zijn ongelooflijk vereerd dat we Le Gavroche exclusief op zee mogen ontvangen en onze spannende samenwerking met Michel Roux mogen voortzetten”, aldus Cunard President Katie McAlister. “Net zoals Michel de norm bepaalt voor lekker eten, leggen wij bij Cunard de norm voor luxe oceaanreizen. Zijn innovatieve benadering van het vieren van de traditionele Noorse keuken sluit perfect aan bij onze toewijding om gasten onvergetelijke en cultureel rijke ervaringen te bieden”.

 

De exclusieve avonden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Norwegian Seafood Council. Roux verklaarde: “Het is een absoluut voorrecht om Le Gavroche naar de Queens van Cunard te brengen. We worden daarbij herenigd met hun enorm getalenteerde en gepassioneerde chef-koks. We streven ernaar om menu’s te creëren die geïnspireerd zijn op de schatten van de Noorse keuken. Het culinaire erfgoed van Noorwegen is een palet van smaken en samen met Cunard kijk ik ernaar uit om deze elementen te verweven in een buitengewone dinerervaring in Sir Samuel’s en The Verandah”.

Queen Mary 2

De serie begint op 2 juni met Le Gavroche in The Verandah, aan boord van Cunards vlaggenschip Queen Mary 2, als het vanuit Southampton naar Hardangerfjord vaart. Elk avond, voor 5 avonden lang, is er plek voor 60 passagiers. Zij worden, tegen bijbetaling, getrakteerd op een vijfgangenmenu met een verscheidenheid aan Roux’ kenmerkende visgerechten en culinaire klassiekers.  Roux zal een tweede reeks avonden organiseren aan boord van Queen Mary 2 tijdens de fjordencruise van 6 augustus, die heen en terug vaart vanuit Hamburg.

Queen Anne

In dezelfde maand zal Roux nog een vijfdaagse takeover verzorgen van Le Gavroche bij Sir Samuel’s aan boord van de Queen Anne wanneer deze op 11 augustus van Southampton naar Stavanger vertrekt. De exclusieve dinerervaring zal elke avond plaats bieden aan 50 passagiers. De kwartet reeksen wordt voltooid met nog een fjordencruise van Queen Anne op 1 september, wanneer het schip naar Haugesund vaart, opnieuw vanuit Southampton.

Cruises met Cunard zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger