Cruisereiziger
Maidencall

Icon of the Seas, ‘s werelds grootste cruiseschip ter wereld, arriveert in Miami

Woensdag arriveerde het grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, voor de eerste keer in Miami. Het nieuwste schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean International werd groots onthaald, in de de lucht, aan wal en op het water, in aanloop naar haar officiële debuut op 27 januari.

De lokale bevolking, Royal Caribbean fans, leidinggevenden en werknemers van de rederij waren aanwezig om Miami’s nieuwste inwoner te zien. Icon arriveerde in stijl in PortMiami, met feestelijke saluutschoten, spandoeken achter vliegtuigjes en een gemeenschapsfeest in het Pérez Art Museum om het debuut in de Magic City te markeren.

 

De komende weken zullen in Miami de laatste voorbereidingen plaatsvinden voor de doopceremonie van het schip en haar eerste cruise. Aansluitend gaat het wekelijkse cruises varen in het oostelijk en westelijk Caribisch gebied. Daarbij worden bestemmingen aangedaan zoals Philipsburg op St. Maarten; Costa Maya en Cozumel in Mexico; en Charlotte Amalie op St. Thomas. Uiteraard bezoekt de Icon of the Seas ook het privé eiland Perfect Day op Coco Cay op de Bahama’s met het nieuwe toevluchtsoord uitsluitend voor volwassenen, Hideaway Beach, compleet met een privé-strand, zwembaden, nieuwe eet- en drinkgelegenheden, exclusieve cabanas en livemuziek.

Icon of the Seas bestaat uit 8 buurten, die elk een bestemming op zich zijn. Je vindt er o.a. 6 waterglijbanen, het touwenparcours Crown’s Edge, 7 zwembaden – een voor elke dag van de week – waaronder het eerste hangende overloopzwembad op zee, een buurt speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, meer dan 40 restaurants, bars en lounges en entertainment in de lucht, op het ijs, in het water en in het theater.

Interesse in cruisen met het grootste cruiseschip ter wereld? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!