Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

MSC Cruises breidt aanwezigheid in de V.S. verder uit met opening nieuwe thuishaven – Galveston, Texas

MSC Cruises kondigde donderdag een nieuwe mijlpaal aan in haar Amerikaanse expansie met de opening van een gloednieuwe thuishaven voor de cruisemaatschappij. Galveston, Texas, aan de zuidkust van de VS wordt de thuishaven voor de MSC Seascape vanaf november 2025 en wordt daarmee de vierde thuishaven van MSC Cruises in de VS.

De rederij opende donderdag de verkoop voor afvaarten het hele jaar door vanuit de haven, met routes van zeven nachten met inscheping op zondag. Passagiers worden getrakteerd op een route naar diverse bestemmingen in het Caribisch gebied, waaronder Costa Maya en Cozumel (Mexico) en Isla de Roatan (Honduras) met het eerste vertrek op 09 november 2025.

Uitbreiding in de Verenigde Staten

MSC Cruises’ CEO Gianni Onorato zegt: “Deze aankondiging is de nieuwste stap in onze strategie om onze aanwezigheid in de VS te blijven uitbreiden. Eerder dit jaar begonnen we onze activiteiten vanuit onze derde Amerikaanse thuishaven, New York City, waar we nu het hele jaar door varen, en we zijn er trots op om Galveston toe te voegen aan die groeiende line-up naast Port Miami en Port Canaveral.

We zijn vastbesloten om onze nieuwste, grootste en meest innovatieve schepen naar de VS te brengen en we zijn blij dat MSC Seascape gemakkelijker toegankelijk zal zijn voor gasten in het midden en westen van de VS via Galveston, evenals voor onze internationale gasten via de goed verbonden internationale luchthaven hub van Houston.”

De MSC Seascape is een schip voor jong en oud met 7.500 vierkante meter aan speciale kinderfaciliteiten en ultramoderne amusementsopties. Passagiers kunnen hun hart ophalen in de hypermoderne ROBOTRON-robotarmattractie, twee LEGO-ruimtes voor kinderen van 3-6 en 7-11 jaar, drie verschillende conceptruimtes voor tieners, een VR 360° Flight Simulator, VR-motoren en de MSC Formula Racer bestemd voor raceliefhebbers.

MSC Cruises biedt een scala aan landexcursies om passagiers de kustbestemmingen te laten ontdekken, van rondleidingen door de oude Maya-ruïnes en snorkelactiviteiten tot boottochten met een glazen bodem en rondleidingen door musea.

Hoogtepunten van de reisroute van MSC Seascape zijn onder andere:

  • Costa Maya, Mexico – Als thuisbasis van de oude Chacchoben en Kohunlich Maya-ruïnes kunnen passagiers de 4.000-jarige geschiedenis van Costa Maya, het verhaal van de Maya-bevolking en de bloeiende fauna ontdekken tijdens rondleidingen van de oceaan naar de jungle. Op de Jaguar Truck kunnen passagiers zich onderdompelen in de natuur terwijl ze door regenwouden rijden om een open Mexicaanse cenote te verkennen.
  • Isla de Roatan  Voor de kust van Honduras ligt Ilsa de Roatan, een grotendeels ongerept eiland dat bekend staat om zijn ongelooflijke barrièrerif. Cruisereizigers vinden er witte zandstranden, snorkeltochten naar scheepswrakken en excursies per boot met glazen bodem. Voor de meer avontuurlijke reiziger bieden gidsen een uitgebreide wandel- en archeologietour door de oude wereld van de Mayacultuur en de hoofdstad Coxen Hole.
  • Cozumel, Mexico  Cozumel staat wereldwijd bekend om zijn ongelooflijke duikexcursies en biedt snorkeltrips door een oude Maya grot, kajakken en snorkelen met een heldere bodem en ervaringen van dichtbij met dolfijnen, zeekoeien en andere wilde dieren. Reizigers die geïnteresseerd zijn in een stevige leerervaring kunnen deelnemen aan rondleidingen door de stad of de nabijgelegen Maya-ruïnes.
Wil jij cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!