Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line onthult 2025-2026 Azië cruiseseizoen aan boord van Westerdam

Holland America Line stuurt in 2025 en 2026 haar cruiseschip Westerdam naar Azië. Cruisepassagiers krijgen hierdoor de kans om havens in Japan, Zuid-Korea, Singapore en daarbuiten te verkennen. Het seizoen van de Westerdam in Azië begint in september 2025 en duurt tot april 2026. Gedurende deze periode zal het schip 51 havens in 11 landen aandoen, waaronder 24 havens in Japan. Cruisereizigers kunnen kiezen uit 10 routes in Azië, plus twee overtochten naar de Stille Oceaan.

De Westerdam routes van de cruisemaatschappij bevatten overnachtingen en late vertrekken zodat passagiers extra tijd hebben om het nachtleven en de keuken van de regio te ontdekken. Reizigers zullen ook lokale ingrediënten aan boord kunnen proeven, zoals Japanse rotsvis of Indonesische ramboetan, via het wereldwijde verse visprogramma van de cruisemaatschappij.

De afvaarten beginnen in september 2025, wanneer de Westerdam vanuit Seattle vertrekt naar Yokohama, Japan. Van daaruit zal het schip een reeks van 13-, 14- en 15-daagse routes aanbieden in Japan, Zuid-Korea, China, de Filippijnen, Taiwan, Singapore, Cambodja, Thailand, Indonesië, Vietnam en Maleisië. Cruisereizigers kunnen ook back-to-back cruises boeken, “Collectors’ Voyages” genoemd, voor een totaal van maximaal 29 dagen om Azië te verkennen.

Hoogtepunten van het Azië seizoen 2025-26 zijn:

  • Verkennen van meer dan 50 UNESCO werelderfgoed locaties.
  • Overnachtingen in Shanghai, China; Laem Chabang (Bangkok), Thailand; Manilla, Filippijnen; Hiroshima, Japan; en Incheon (Seoul), Zuid-Korea.
  • “North Pacific Crossing’ tussen Seattle en Yokohama.
  • Drie rondreizen door Japan vanuit Yokohama;
  • Een 14-daagse rondreis Japan en Zuid-Korea vanuit Yokohama. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Kochi, Kagoshima, Nagasaki, Fukuoka, Hiroshima en Kobe, Japan; (Seoul, overnachting), Busan en Jeju City (Cheju), Zuid-Korea.
  • 13- of 14-daagse “Japan, Zuid-Korea en China” afvaarten.
  • Een 14-daagse “Filippijnen, Taiwan en Japan” reisroute, van Hong Kong naar Yokohama met aanloophavens in Manila, Boracay en Puerto Princesa, Filippijnen; Keelung (Taipei) en Kaohsiung, Taiwan; en Osaka, Naha en Ishigaki, Japan.
  • 13- of 14-daagse “Far East Discovery” afvaarten tussen Hong Kong en Singapore;
  • 15-daagse rondreis “Indonesian Holiday” vanuit Singapore. Aanloophavens zijn Probolinggo, Surabaya, Semarang en Tanjung Priok (Jakarta), Java; Celukan Bawang en Benoa (Denpasar), Bali; Komodo eiland; Lembar, Lombok; en Tanjung Priok, Jakarta.
  • Een 14-daagse reisroute “Thailand, Maleisië en de Filippijnen” van Singapore naar Hongkong, met aanloophavens in Laem Chabang (Bangkok), Thailand; Kota Kinabalu, Maleisië; Puerto Princesa en Manilla, Filippijnen; en Phu My, Vietnam.
Wil jij cruisen met Holland America Line in Azië? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

ANWB CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!