Cruisereiziger
Eerste stuk staal

Eerste stuk staal gesneden van derde Icon klasse schip Royal Caribbean

De productie van het derde schip uit de Icon-klasse van Royal Caribbean International is vrijdag van start gegaan op de Meyer Turku-scheepswerf in het Finse Turku. Het snijden van het eerste stuk staal werd gevierd tijdens een traditionele staalsnijceremonie. Vertegenwoordigers van moedermaatschappij Royal Caribbean Group en scheepsbouwer Meyer Turku waren aanwezig bij het feestelijke evenement op de werf.

De staalsnijceremonie voor Icon III betekent het begin van meer dan twee jaar bouwwerkzaamheden. Duizenden werklui uit verschillende vakgebieden zullen hierbij actief zijn. Het schip zal naar verwachting in 2026 voltooid zijn. Het wordt het zusterschip van de Icon of the Seas, die deze maand debuteert, en de Star of the Seas die in 2025 wordt opgeleverd.

“Met Icon III versterken we onze rol als bouwer van ‘s werelds meest geavanceerde cruiseschepen verder. De lange termijn doelstellingen van Meyer Turku en Royal Caribbean Group worden concreet, en daarmee zijn we in staat nieuwe normen te stellen om ons leiderschap te versterken in de groene transitie van de maritieme industrie”, zegt Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

Foto: Meyer Turku/Mediascope Productions, Tuukka Salo

Cruises met Royal Caribbean International zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!