Cruisereiziger
Annulering

MSC Cruises annuleert ‘Grand Voyage’ cruises in april

MSC Cruises heeft drie ‘Grand Voyage’ afvaarten in april van Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Europa geannuleerd vanwege het risico voor de scheepvaart in de Rode Zee.

Aanhoudende aanvallen op koopvaardijschepen in de regio hebben het bedrijf genoodzaakt om een cruise van 24 nachten van MSC Splendida van Durban, Zuid-Afrika naar Genua, Italië, een 21-nachten durende tocht van MSC Opera van Dubai, VAE naar Genua en een 23-nachten durende reis van MSC Virtuosa van Dubai naar Southampton, VK te annuleren.

boek je vakantie bij de ANWB
 

MSC Cruises geeft in een statement aan dat de veiligheid van passagiers en bemanning voorop staat. Omdat er geen haalbaar alternatief reisplan was heeft het bedrijf de tochten moeten annuleren. De drie schepen zullen rechtstreeks naar Europa overvaren zonder passagiers aan boord en vermijden het doorvaren van de Rode Zee. In plaats daarvan zullen ze rond de westkust van Afrika varen zonder aan te meren op weg naar hun respectievelijke Europese thuishavens voor het zomerseizoen van 2024. Geen van de andere schepen in de vloot van het bedrijf is getroffen.

Alle passagiers die geboekt zijn voor de drie herpositioneringscruises zijn of worden rechtstreeks of via hun reisagent geinformeerd en kunnen hun boeking kosteloos overzetten naar een toekomstige Grand Voyage van vergelijkbare duur. Als alternatief kunnen getroffen passagiers zich opnieuw boeken voor elke andere cruise van het bedrijf, met ofwel een gedeeltelijke terugbetaling of een aanvullende betaling voor het prijsverschil van de oorspronkelijke boeking, of een volledige terugbetaling zonder annuleringskosten.

Cruises met MSC Cruises zijn boekbaar bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!