Cruisereiziger
Doop

MSC Cruises organiseert doopceremonie voor MSC World America in nieuwe Miami cruiseterminal

MSC Cruises kondigde maandag aan dat het de doopceremonie voor haar nieuwste vlaggenschip – MSC World America – zal organiseren op 9 april 2025 in de nieuwe PortMiami cruiseterminal van het bedrijf. De ceremonie zal een eerbetoon zijn aan MSC Cruises’ investering in Miami en haar toewijding aan de Noord-Amerikaanse markt, met het traditionele stukslaan van een champagnefles en een reeks evenementen aan boord die alles wat Miami’s nieuwste ultramoderne schip te bieden heeft in de schijnwerpers zal zetten.

Rond de doopceremonie staat een feestelijke cruise gepland waarbij MSC World America het privé-eiland van de cruisemaatschappij zal aandoen – Ocean Cay MSC Marine Reserve. Op de route staat een overnachting op Ocean Cay op het programma met de traditionele avondshow met vuurtoren en strandfeest. Passagiers zullen de volgende ochtend verder genieten van Ocean Cay, gevolgd door een middag op zee om het schip en al haar voorzieningen verder te verkennen.

De MSC World America wordt het eerste schip van MSC Cruises op de Amerikaanse markt dat wordt aangedreven door LNG. MSC World America is het tweede van de World Class schepen van de rederij en is speciaal ontworpen met de Noord-Amerikaanse cruisereizigers in het achterhoofd. Met een spanwijdte van 22 dekken, een breedte van meer dan 47 meter en 2.614 hutten wordt MSC World America goed zichtbaar in de skyline van Miami wanneer ze haar naam krijgt in 2025.

boek je vakantie bij de ANWB

 

Rubén A. Rodríguez, Voorzitter MSC Cruises USA, zegt: “Er is geen betere locatie om MSC World America te verwelkomen dan de cruisehoofdstad van de wereld. We kijken ernaar uit om haar vanuit onze hypermoderne cruiseterminal, gebouwd in samenwerking met Miamai-Dade County en PortMiami te zien vertrekken. We bouwen verder aan ons aanbod op de Noord-Amerikaanse markt en helpen meer internationale gasten naar het Caribisch gebied te trekken. We zijn dan ook verheugd om ons nieuwste en meest opmerkelijke schip tot nu toe naar Miami te brengen. We kijken reikhalzend uit naar april 2025, wanneer we gasten aan boord kunnen verwelkomen om de wereld van keuze te ervaren die ons nieuwe vlaggenschip te bieden heeft.”

De lancering van MSC World America in de nieuwe PortMiami terminal van MSC Cruises, in combinatie met het aankomende Amerikaanse hoofdkantoor van 100 miljoen dollar in het centrum van Miami, onderstreept de toewijding van MSC Cruises aan Zuid Florida. De PortMiami faciliteit is klaar om maximaal 36.000 gasten per dag te ontvangen. De terminal moet de groei van MSC Cruises in PortMiami ondersteunen.

Na de doopplechtigheid zal MSC World America op 12 april 2025 vertrekken voor haar eerste seizoen. Ze zal afwisselend 7 nachten op Oostelijke en Westelijke Caraïbische routes varen met stops in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek; San Juan, Puerto Rico; Costa Maya en Cozumel, Mexico; Isla de Roatan, Honduras; en Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s.

MSC World America is ontworpen om haar impact op het milieu te verminderen. Het schip vaart op LNG, een brandstof met een lagere uitstoot, en is klaar voor hernieuwbare energiebronnen. Walaansluiting, waar beschikbaar, vermindert de uitstoot door de motoren van het schip uit te schakelen in de haven. Overal op het schip wordt slimme technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat passagiers comfortabel kunnen reizen terwijl het energie- en waterverbruik laag blijft. Een robuust recyclingprogramma aan boord beperkt afval tot een minimum en zelfs de propellors zijn zo ontworpen dat ze minder lawaai maken en het leven in zee niet verstoren.

Interesse in cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!