Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Nieuw cruiseschip Disney Cruise Line krijgt naam Disney Destiny

Disney Cruise Line heeft de eerste details onthuld van haar nieuwe cruiseschip dat in 2025 in de vloot komt, de Disney Destiny. Dit gebeurde tijdens de kielleggingsceremonie op de Meyer Werft scheepswerf in het Duitse Papenburg.

De kiel werd gelegd in het 504 meter lange overdekte bouwdok. Volgens maritieme traditie plaatste Philip Gennotte, Portfolio Project Management Executive van Walt Disney Imagineering in Duitsland een geluksmunt onder de kiel van het nieuwe schip. Het blok dat de kiel legt is 38,9 meter breed, 14 meter lang en 6,3 meter hoog.

Het derde schip in de Wish-klasse zal ongeveer 1.250 hutten krijgen en een brutotonnage van 144.000. Net als haar zusterschepen Disney Wish en de Disney Treasure, die naar verwachting dit jaar wordt opgeleverd, zal het schip op LNG varen.

Het ontwerpthema van de Disney Destiny zal “Helden en Schurken” zijn, puttend uit de erfenis van geliefde Disney verhalen, personages en themapark attracties. Aan boord zullen passagiers de helden en schurken tegenkomen van o.a. de Walt Disney Animation Studios verhalen zoals “The Lion King”, “Hercules” en “101 Dalmatiërs”.

Disney onthulde ook het nieuwe kunstwerk voor de boeg van de Disney Destiny. Het betreft Minnie Mouse die een pose aanneemt in een heldhaftig ensemble en een cape.

“De Disney Destiny zal onze meest legendarische Disney verhalen en personages vieren, door ze tot leven te brengen op nieuwe en spannende manieren exclusief voor Disney Cruise Line gasten,” zei Sharon Siskie, Senior Vice President & General Manager van Disney Cruise Line. “Terwijl we doorgaan met het uitbreiden van onze vloot, zal de Disney Destiny onze positie als leider in familie-cruises verder versterken als we nog meer manieren bieden voor gezinnen om Disney magie en service van wereldklasse op zee te ervaren.”

Afbeelding: Disney Cruise Line

Interesse in cruisen met Disney Cruise Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Eén reactie op “Nieuw cruiseschip Disney Cruise Line krijgt naam Disney Destiny

  • …zegen…
    Mooie cruiseschepen, klassiek gelijnd in een modern jasje van Disney, vraag mij alleen af of er inmiddels niet meer dan genoeg cruiseschepen varen op onze Aardkloot die ook nog eens vele malen groter worden en een beroep gaan doen op onze beschikbare middelen. Alleen al het bevoorraden van al die cruiseschepen, zowel wat voedsel betreft als brandstof en dergelijke per week wereldwijd is niet gering en de afval stromen ook niet. De lokale infrastructuur als er weer een (mega) cruiseschip arriveert, het gebruik van fossiele brandstoffen en de mate van duurzaamheid zijn aandachtspunten die men niet mag onderschatten.
    Ik gun mensen hun cruise of ander tripje, maar een beetje pas-op-de-plaats zou zo gek nog niet zijn en zeker wat betreft de grootte en capaciteit betreft mogen er grenzen worden gesteld.
    Kortom, de impact van het cruisetoerisme op onze samenleving, een zegen of geen zegen, wie het weet mag het zeggen…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *