Cruisereiziger
Benoemingen

Oceania Cruises benoemt chef-koks Quaretti en Barale tot Executive Culinary Directors

Oceania Cruises heeft de benoeming aangekondigd van haar twee Franse meesterkoks, chef-kok Alexis Quaretti en chef-kok Eric Barale, als haar twee Executive Culinary Directors. Zij volgen Jacques Pépin op, chef-kok en grondlegger van de culinaire filosofie van Oceania Cruises, The Finest Cuisine at Sea.

Pépin blijft een cruciaal onderdeel van Oceania Cruises in zijn nieuwe rol als Executive Culinary Adviser. Hij en de cruisemaatschappij zullen ook blijven samenwerken via het filantropische werk van de Jacques Pépin Foundation. Oceania Cruises is al sinds de oprichting een belangrijke partner en supporter van de stichting.

“Het is echt fantastisch om twee Franse meesterkoks aan het hoofd te hebben staan van ons culinaire team,” zei Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Chef-koks Alex en Eric zijn de volgende generatie van onze culinaire innovatie en zullen de evolutie van ons foodie verhaal voortzetten en de ongelooflijke nalatenschap van Jacques voortzetten.”

boek je vakantie bij de ANWB

 

Jacques Pépin: “Ik ben zo trots om het stokje door te geven aan deze twee fenomenaal getalenteerde chef-koks die de afgelopen twintig jaar met mij hebben samengewerkt. Het is een waar genoegen om te zien hoe de culinaire innovatie van de rederij jaar na jaar floreert en ik kijk ernaar uit om chefs Alex en Eric verder te steunen door hier te zijn voor advies of begeleiding. Ik kijk ernaar uit om meer eigen tijd te besteden aan mijn liefdadigheidsactiviteiten via de Jacques Pépin Foundation.”

Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij met twee meesterkoks uit Frankrijk, want zowel Chef Alex als Chef Eric zijn opgenomen in de prestigieuze echelons van de Maîtres Cuisiniers de France.

Beide chef-koks zijn al lange tijd lid van het culinaire team, Eric was één van de eerste leden van Oceania Cruises’ culinaire familie en Alex kwam kort daarna in 2004. Hun complementaire vaardigheden, ervaring en gedeelde visie moeten een perfecte samenwerking gaan creëren om het culinaire verhaal van de rederij te beschermen en verder te ontwikkelen.

“Met de lancering van Allura in 2025, zullen we acht schepen in de vloot hebben en meer dan 40 restaurants die constant de wereld rondreizen, en met deze twee getalenteerde Executive Culinary Directors aan het roer, kunnen we onze focus op het serveren van de beste keuken op zee handhaven,” voegde Del Rio toe.

Wil jij cruisen met Oceania Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!