Cruisereiziger
Ongeval

Schoorsteen Carnival Freedom staat opnieuw in brand

Er is zaterdag brand uitgebroken op het cruiseschip Carnival Freedom van Carnival Cruise Line. Dit gebeurde tijdens stormachtig weer in de Bahamas. Naar verluidt was de brand te wijten aan een blikseminslag in de schoorsteen van het schip. Op een video die door een passagier op social media is geplaatst is te zien hoe de kenmerkende schoorsteen aan de bakboordzijde in brand staat.

Volgens de rederij had de bemanning het vuur snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is een deel van de schoorsteen op het open dek gevallen. Het schip meldde de brand net na 15:00 uur lokale tijd terwijl het 20 mijl van het eiland Eleuthera Island in de Bahama’s voer. Carnival Freedom was op weg naar Freeport na een geannuleerde aanloop bij Princess Cay vanwege de slechte weersomstandigheden. Carnival heeft de Amerikaanse kustwacht op de hoogte gebracht en een speciaal team geformeerd om de bemanning van het schip te ondersteunen.

“Er zijn geen operationele problemen met de scheepssystemen en het schip zal naar verwachting zondagochtend in Freeport aankomen”, aldus Carnival in een verklaring. “De kapitein heeft meerdere aankondigingen gedaan aan gasten en bemanning en adviseerde iedereen behalve essentieel veiligheidspersoneel om weg te blijven van alle open dekken. Er zijn geen gewonden. Het bakboord gedeelte van de trechter is op dek 10 gevallen en de brandweer is de vlammen aan het doven.”

Carnival zei ook dat het geen gevolgen verwacht voor de volgende cruise van Carnival Freedom die gepland staat om te vertrekken vanuit Port Canaveral op maandag. In 2022 had hetzelfde schip ook al te maken met een brand in de schoorsteen. Deze moest eind vorig jaar vervangen worden tijdens een droogdok in Spanje.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *