Cruisereiziger
Contract

Vijfde Excel-klasse schip besteld voor Carnival Cruise Line

Carnival Corporation kondigde dinsdag aan dat het een overeenkomst heeft getekend met scheepswerf Meyer Werft voor de bouw van een vijfde Excel-klasse cruiseschip voor haar cruisemerk Carnival Cruise Line, waarvan de oplevering is gepland voor 2028.

Half februari maakte Carnival Corporation de eerste nieuwbouworder in vijf jaar bekend. Het ging om een vierde schip uit de Excel-klasse die zich in het voorjaar van 2027 bij de vloot van Carnival Cruise Line wordt gevoegd. Deze aankondiging bevestigt een 11e Excel-klasse schip voor de vloot van de corporatie over vier van haar merken, en het vijfde dat zal gaan varen voor Carnival Cruise Line.

“Carnival’s Excel-klasse vloot zal binnenkort bestaan uit een vijftal van deze zeer populaire schepen die uitstekende voorzieningen voor de gasten en een enorme operationele efficiëntie bieden,” zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Sinds de introductie van Mardi Gras in 2021 en de daaropvolgende uitbreiding met Carnival Celebration in 2022 en Carnival Jubilee in 2023, zorgen deze Excel-klasse schepen voor opwinding, vraag en een sterke gasttevredenheid. Met de komst van Carnival Firenze in april, voltooien we de toevoeging van vijf schepen aan onze vloot in minder dan 20 maanden. Daarna volgt een nieuwe fase van groei met deze twee Excel-schepen.”

Dit vijfde schip uit de Excel-klasse wordt gebouwd op hetzelfde platform als haar zusterschepen. Het schip (180.000 brutoton) wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) en is ontworpen om meer dan 6.400 passagiers en 1.800 bemanningsleden te vervoeren.

Deze order is afhankelijk van de financiering, die naar verwachting later dit jaar rond zal zijn.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:
Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *