Cruisereiziger
Annulering

Princess Cruises en Fincantieri stellen oplevering Star Princess uit

Princess Cruises en scheepsbouwer Fincantieri hebben vrijdag de gezamenlijke beslissing aangekondigd om de oplevering van het volgende schip uit de Sphere-klasse, Star Princess, uit te stellen.

Na een uitgebreide evaluatie van de resterende bouwmijlpalen, hebben beide partijen ervoor gekozen om de opleveringsdatum van het schip aan te passen van 29 juli 2025 naar 26 september 2025. Dit resulteert in de annulering van negen inaugurele afvaarten.

“Ondanks onze collectieve toewijding en niet aflatende streven om het schip eind juli op te leveren, is het duidelijk geworden dat er extra tijd nodig is om ervoor te zorgen dat de Star Princess wordt afgeleverd volgens de hoogste normen die onze gasten verwachten,” aldus John Padgett, president van Princess Cruises.

De nieuwe inaugurele afvaarten van Star Princess zullen plaatsvinden vanuit Barcelona en omvatten een 11-daagse Middellandse Zee reis op 4 oktober 2025 en een 7-daagse Middellandse Zee reis op 15 oktober 2025, die voorafgaan aan een 14-daagse transatlantische oversteek naar Fort Lauderdale op 22 oktober 2025 voor het eerste Caribische seizoen van het schip. Deze drie nieuwe cruises gaan op 30 april 2024 in de verkoop.

Passagiers die geboekt zijn op een van de getroffen reizen krijgen drie opties: boek een andere Princess cruise wereldwijd,  aan boord van de nieuwe Star, zusterschip Sun Princess of een ander Princess schip. Passagiers die ervoor kiezen om om te boeken ontvangen toekomstige cruise- en boordtegoeden, afhankelijk van de cruise die ze kiezen. Ze hebben ook de mogelijkheid om te annuleren en een volledige terugbetaling van de cruisetarieven te ontvangen.

Star Princess is het tweede schip in de nieuwe Sphere-klasse voor Princess. Zusterschip Sun Princess, gebouwd door Fincantieri in Monfalcone, debuteerde in februari van dit jaar.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger