Cruisereiziger
Testvaart

Foto’s: Royal Caribbean’s Utopia of the Seas begint eerste proefvaart

Het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International Utopia of the Seas is bijna gereed voor haar debuut. Het volgende Oasis-klasse schip is dinsdag vanaf de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk vertrokken voor haar eerste proefvaart op zee. Deze zal naar verwachting 5 dagen in beslag gaan nemen. De Utopia of the Seas komt volgens planning over slechts 10 weken in de vaart. In juli zal het schip gaan varen vanuit Port Canaveral, Florida.

Meer dan 900 experts, specialisten op het gebied van scheepsarchitectuur, engineering, navigatie en ontwerp, zijn aan boord van de Utopia of the Seas tijdens de zeetesten. De teams voeren honderden tests en inspecties uit, van de manier waarop het schip door het open water beweegt en de werking van de navigatiesystemen tot de motorprestaties en technische controles achter de schermen. Tijdens de eerste tocht zal het meer dan 1.000 mijl afleggen. Bij terugkomst in Frankrijk staat de laatste fase van de bouw op de werf gepland.

De Utopia of the Seas is het eerste schip in de Oasis-klasse dat debuteert met weekendcruises van 3 nachten en doordeweekse cruises van 4 nachten. Daarbij wordt o.a. Nassau en en Perfect Day at CocoCay, het privé-eiland van Royal Caribbean aangedaan. Aan boord van het 18-dekken tellende schip kunnen passagiers o.a. ruim 40 eet- en drinkgelegenheden, de 91 meter lange Ultimate Abyss, de langste droge glijbaan ter wereld en een nieuwe dinerervaring in een treinwagon verwachten. Het schip met een bruto ton van 236.8600 ton zal 5.668 passagiers kunnen vervoeren en worden aangedreven door vloeibaar aardgas.

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger