Cruisereiziger
Bestemmingen

Princess Cruises biedt haar grootste aanbod cruises in Europa aan in 2026

Princess Cruises heeft haar cruiseprogramma voor Europa in 2026 bekendgemaakt. De Amerikaanse cruisemaatschappij biedt er haar grootste aantal cruises ooit aan (222!) van maart tot november. Het gaat om 59 verschillende routes naar 101 bestemmingen in 29 landen, variërend van 5 tot 42 nachten.

Cruisereizigers krijgen o.a. de kans om de totale zonsverduistering in 2026 te zien of om aan boord te gaan van het nieuwste schip van de rederij, de Sun Princess. Het nieuwe seizoen gaat op 23 mei 2024 in de verkoop voor het grote publiek. Leden van het loyaliteitsprogramma van Princess, Captain’s Circle, kunnen vanaf 16 mei al met korting boeken.

“Er is een ongelooflijke vraag naar cruisevakanties in Europa en we zien die vraag niet snel afnemen”, zegt Terry Thornton, Chief Commercial Officer van Princess Cruises. “Gasten moeten vroeg boeken, want onze beste prijzen zijn wanneer deze cruises voor het eerst in de verkoop gaan. Ons 2026 seizoen biedt het beste van Europa met ongelooflijke reizen naar een mix van grote havens, maar ook kleinere, off-the-beaten-path plekken die gasten hun eigen persoonlijke reis bieden.”

Het Europa-programma van Princess

De gloednieuwe Sun Princess zal in 2026 een selectie reizen van 7, 14 en 21 nachten maken in het Middellandse Zeegebied, met vertrek vanuit Civitavecchia (Rome), Piraeus (Athene) en Barcelona. Eén zo’n reis van zeven nachten vaart heen en weer van Piraeus naar Santorini, Kotor, Corfu en Messina voordat ze eindigt in Barcelona.

Verder naar het noorden zal de Sky Princess nog een seizoen van routes naar Noord-Europa, de Canarische Eilanden en de Middellandse Zee aanbieden vanuit Southampton. De routes variëren van zeven tot 28 nachten en omvatten de speciale 15-daagse ‘Total Solar Eclipse’ cruise met vertrek op 8 augustus 2026, waarbij Frankrijk, Spanje en Portugal worden bezocht.

Daarnaast zal het schip een gloednieuwe 29-daagse Noord-Europa en Middellandse Zee route varen voor reizigers die nog meer willen ontdekken: een rondreis vanuit Southampton op 12 september, de route bezoekt Skagen, Kopenhagen, Warnemunde (Berlijn), een overnachting in Stockholm, Helsinki, Tallinn, Visby, Zeebrugge, Southampton, Vigo, Cadiz (Sevilla), Malaga, Cartagena, Gibraltar, Bilbao en Le Verdon (Bordeaux).

De Enchanted Princess vaart in de Middellandse Zee vanuit Civitavecchia (Rome) met reizen van vijf, zeven, acht en 14 nachten en bezoekt bestemmingen in Kroatië, Griekenland, Montenegro en meer.

De Majestic Princess heeft ook een primeur: het gaat rondreizen maken van Southampton naar de Britse Eilanden en Noord-Europa op 12, 13 en 15-daagse routes. De havens die worden bezocht zijn o.a. Haugesund, Skjolden/Sognefjord, Olden/Njordford, Aalesund, Reykjavik, Isafjordur, Akureyri en andere bestemmingen.

Princess Cruises zal ook terugkeren naar Kopenhagen na een onderbreking van zes jaar. De Sapphire Princess biedt 13-daagse Noord-Europa cruises naar Skagen, Oslo, Gdynia, Klaipeda, Riga, Tallinn, Helsinki, Visby en meer.

Cruises met Princess Cruises zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger