Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

MS Amadea en MS Deutschland terug in de vaart na renovatie van 20 miljoen euro

Zowel MS Amadea als MS Deutschland van Phoenix Reisen zijn weer terug in de vloot. Beide cruiseschepen waren zoals gepland in april op de werf in Bremerhaven voor een investering van ruim 20 miljoen euro. Eerder werd ook de Amera uit dezelfde vloot intensief gerenoveerd.

MS Amadea (570 passagiers) is op de Lloyd-werf technisch gemoderniseerd om het schip milieuvriendelijker te kunnen exploiteren. Naast de algemene revisie van de hoofdmotoren werd het uitlaatsysteem vernieuwd, werden nieuwe zoetwaterleidingen en een tweede osmosewaterproductie-unit geïnstalleerd.

Alle suites en junior suites zijn volledig opnieuw ontworpen (zie foto hierboven), de wellnessruimte heeft nieuwe panoramische ramen gekregen, airconditioning units zijn vervangen en nog veel meer. Voor het vlaggenschip Phoenix is ​​nu op dek 8 een “Pichlers”-restaurant met 42 zitplaatsen ingericht, dat gratis te gebruiken is voor Phoenix-gasten.
Er is ook een innovatie geïntroduceerd voor de tussendoortjes: er is nu een permanent snackbuffet beschikbaar voor gasten in Harry’s Bar.

MS Deutschland

MS Deutschland (550 passagiers) is twee weken op de Bredo-werf geweest ​​en daar gerenoveerd. Naast het zomerse Phoenix schilderwerk “MS Deutschland” werd het prachtige teakdek in vorm gebracht. In de winter vaart het schip voor Semester at Sea onder een andere naam, de World Odyssey, en daarom wordt bij de wissel de naam weer opnieuw aangebracht.

Ook kreeg het schip een milieuvriendelijke onderwaterverf. Aan het interieur werden diverse verbeteringen aangebracht door het vervangen van tapijten en stoffering, en ook veel cabinebedden kregen nieuwe matrassen. MS Deutschland is momenteel bezig met een twaalfdaagse cruise rond de Britse eilanden.

MS Amadea zal vanaf 10 mei 2024 de Zuid-Noorse fjorden binnenvaren na twee korte minicruises.

Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger