Cruisereiziger
Doop

Silversea doopt Silver Ray in Lissabon

Silversea heeft officieel haar nieuwe schip, Silver Ray gedoopt. De Silver Ray het tweede schip in de innovatieve Nova-klasse, na de Silver Nova die in 2023 in de vaart kwam. De rederij viert bovendien dit jaar haar 30e verjaardag.

Tijdens de ceremonie spraken Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group, en Bert Hernandez, president van Silversea, alle gasten toe. Dr. Josefina Olascoaga, oceaanwetenschapper en meter van het schip, en kapitein Alessandro Zanello, die het roer van Silver Ray overnam, gaven het schip officieel de naam, gevolgd door een ceremoniële champagnefles die op de scheepsromp werd kapot geslagen. De viering omvatte ook een doedelzakoptreden – de gebruikelijke traditie van de Royal Caribbean Group – naast live dansoptredens en vertolkingen van de Amerikaanse en Portugese volksliederen.

Doopmoeder

Dr. María Josefina Olascoaga is doopmoeder van Silver Ray. Ze is oceaanwetenschapper en hoogleraar Ocean Science aan de Rosenstiel School of Marine, Atmospheric, and Earth Science van de Universiteit van Miami. Bovendien is Dr. Olascoaga mede-leider van OceanScope, dat als privaat en academisch programma schepen van de Royal Caribbean Group uitrust met oceanografische instrumenten. Deze verzamelen vitale functies van de oceaan. Dr. Olascoaga’s onderzoek en ervaring met het bestuderen van oceaanstromingen, hoe de oceaan beweegt en wat dat ons vertelt, helpen licht te werpen op de manier waarop de oceaancondities objecten in het water beïnvloeden. Haar nieuwsgierigheid en diepgaande kennis van de oceaan maken haar een ideale meter voor dit innovatieve schip, aldus de rederij.

 

Eerste seizoen

Silver Ray zal op 15 juni 2024 aan haar eerste reis vanuit Lissabon beginnen en zal haar eerste seizoen in de Middellandse Zee doorbrengen voordat ze in december 2024 de Atlantische Oceaan naar Amerika oversteekt.

Bekijk de cruises van Silver Ray bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Cruisereizen Yacht Cruise Company Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger