Cruisereiziger
Testvaart

Eerste testvaart Explora II succesvol

Het tweede luxe schip van Explora Journeys heeft met succes haar eerste testvaart voltooid. Explora II is het tweede van zes luxe schepen in de vloot die voor Explora Journeys worden gebouwd door scheepsbouwer Fincantieri in Italië.

De laatste bouwfase van het 63.900 GT-schip vindt plaats op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente, nabij Genua.

“Met de lancering van de Explora I vorig jaar hebben we een lang gekoesterde familiedroom vervuld om onze gasten een onvergelijkbare luxe-ervaring op volle zee te bieden. De succesvolle afronding van de proefvaart met de Explora II is de volgende mijlpaal op onze Explora-reis. Vanaf deze zomer krijgen reizigers de kans om met onze twee schepen te reizen op zorgvuldig uitgekozen én combineerbare routes in het westelijke en oostelijke Middellandse Zeegebied, waarbij ze aan boord gaan van gemakkelijk bereikbare havens en verborgen juweeltjes ontdekken op minder bereisde bestemmingen,” aldus Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group.

Routes

De elegante Explora II biedt toegang tot enkele van de meest betoverende en minder bezochte bestemmingen van het westelijke Middellandse Zeegebied, waardoor Explora-gasten de pracht van de beroemdste locaties van de Middellandse Zee van dichtbij kunnen ervaren. De routes leiden naar populaire havens zoals Portofino, Porto Cervo, St. Tropez, Calvi, Mahon of Monte Carlo. Met overnachtingen en langere verblijven op de reisbestemmingen kunnen de lokale culturen en hoogtepunten nog uitgebreider worden ontdekt. Cruises beginnen bij zeven nachten/acht dagen en kunnen worden verlengd tot 14 of 21 nachten, waarbij ze allemaal vertrekken vanuit gemakkelijk bereikbare havens zoals Barcelona of Civitavecchia bij Rome.

 

Hoogtepunten van EXPLORA II

Tijdens elke reis kunnen gasten genieten van elegante suites met een privéterras aan de oceaan, negen restaurants, onbeperkte premium drankjes, supersnelle WiFi via Starlink, een divers entertainmentprogramma, en op de oceaan geïnspireerde wellnessbehandelingen. Een aantal hoogtepunten:

  • Een totaal van 14 dekken van in totaal 16.600 vierkante meter bieden ongeëvenaarde privacy met een van de hoogste gast-ruimteverhoudingen in de luxe oceaancategorie op 18,4 vierkante meter
  • 461 “Homes at Sea” met uitzicht op zee en een gemiddelde grootte van 42 m²: 1 Owner’s Residence, 22 Ocean Residences, 67 Ocean Penthouses, 301 Ocean Terrace Suites, 70 Ocean Grand Terrace Suites
  • Een selectie van 11 eetgelegenheden, 6 unieke restaurants, 12 bars en lounges
  • 248 meter lang, 32 meter breed, 56 meter boven zeeniveau
  • Ocean Wellness met wellness- en fitnessfaciliteiten binnen en buiten, 9 behandelkamers, 1 schoonheidssalon
  • 3 buitenzwembaden, 1 binnenzwembad met schuifdak, 1 binnenzwembad met hydrotherapie, 64 privécabana’s
  • Exclusieve host-to-guest-verhouding van 1:1,25

Zoek je Explora cruise uit bij:

TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger