Cruisereiziger
Kiellegging

Celebrity Cruises viert kiellegging voor nieuw schip Celebrity Xcel

Het nieuwste schip van Celebrity Cruises, Celebrity Xcel, heeft een belangrijke bouwmijlpaal bereikt. Deze week werd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk, het eerste 739 ton zware stalen blok van het schip op zijn plaats gelegd. Het is de officiële start van de bouw.

Directieleden van de cruisemaatschappij waren ter plaatse voor de traditionele ceremonie rond de kiellegging, waarbij nieuw geslagen munten op het eerste stuk staal werden geplaatst om het schip geluk te schenken. Het muntontwerp herinnerde aan de Saturnus V raket van NASA.

Het schip (capaciteit van 3.260 passagiers), dat in november 2025 haar debuut zal maken, is het nieuwste schip in de Edge-klasse van Celebrity. Celebrity Xcel zal het eerste schip van het cruisemerk zijn dat geschikt is om op methanol te varen, een belangrijke stap in de doelstelling van Royal Caribbean Group om in 2050 netto-nul-uitstoot te bereiken.

“We kunnen niet wachten op het debuut van Celebrity Xcel en haar ongeëvenaarde gastervaringen. Ze zal haar naam in alle opzichten eer aan doen met verrassingen die bevestigen dat ‘Nothing Comes Close’ bij een Celebrity-vakantie in de buurt komt”, zegt Laura Hodges Bethge, president van Celebrity Cruises. “We zijn het team van Chantiers de l’Atlantique dankbaar voor de voortdurende samenwerking en hun vakmanschap om het innovatieve ontwerp en de functies van wereldklasse van onze geliefde Edge series schepen verder te verbeteren.”

Celebrity Xcel brengt haar eerste seizoen door met haar thuishaven in Fort Lauderdale en biedt routes van 7 nachten tussen de Bahama’s, Mexico en de Kaaimaneilanden, Puerto Plata, St. Thomas en St. Maarten. Deze cruises kunnen nu geboekt worden.

Cruises met Celebrity Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger